Yenimahalle Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir etkinliğe imza attı. Lirik dans ve ışık gösterisi ile başlayan programda; 32 engelli birey, birbirinden renkli tasarımlarla podyumda boy gösterdi. Ünlü sanatçı Oğuzhan Koç'un konseriyle coşkunun katlandığı etkinlikte, Yenimahalle’nin engelli bireyleri de aileleriyle gönüllerince eğlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa, CHP İl Yönetimi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Yenimahalle sakinleri katıldı.

ÖZEL BİREYLERİN PODYUM HEYECANI

Lirik dans ve ışık gösterisiyle ile başlayan programda günün en özel ve duygu dolu anı ise “Farkımla Güzelim” adlı özel defile oldu. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Nefes Engelliler Sosyal Tesisleri’nde eğitim gören 32 engelli çocuk, birbirinden renkli tasarımlarla podyuma çıktı. Özel defilenin kıyafetleri de çocukların istek ve hayalleri doğrultusunda Yenimahalle Belediyesi Konfeksiyon Atölyesi’nde belediye personeli tarafından hazırlandı. Defilede, birbirinden özel mankenler rengârenk kostümleri ile podyumda boy gösterdi.

"YENİMAHALLE’DE ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ"

Programda kısa bir konuşma ile konukları selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

“2009’da göreve geldiğimde engelli vatandaşlarımız adına belediyede bir birim bile yoktu. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve aynı zamanda onları çalışma hayatına, sanata, kültüre, spora dahil ederek yaşama sevincini artırmak hepimizin görevidir. Biz bu inançla engelli bireylere acıyarak değil sevgiyle baktık. İlçemizde kimseyi ayırt etmeden, yaptığımız her hizmet ve yatırımda engelli yurttaşlarımızın da faydasını gözetiyoruz. Ampute futbol takımı kurduk, futbol tesisi yaptık ampute takımımız Türkiye Şampiyonu oldu, görme engelli takımımıza destek oluyoruz ve sporcularımız büyük başarılara imza atıyor. Havuzlarımızı engelli kardeşlerime açtığımızda en sağlıklı yüzücülerden daha hızlı kulaçlar attıklarını gördüm. Resim yapabildiklerini, el sanatlarında ne kadar başarılı olduklarını gördüm. Şikâyet etmeden, engellerini bahane etmeden, ağlamadan sızlamadan büyük bir azimle neler başarabildiklerine tanık oldum.İnsanlar arasındaki aşılmaz tek engel sevgisizliktir. Bir gün bu engellerin tamamen ortadan kaldırıldığı, hiç kimsenin kimseden eksiği ya da fazlasının olmadığı, eşit haklarda ve eşit şartlarda yaşadığı bir dünyanın ve ülkenin var olması diliyorum. Sizlerin bu zorluklarla dolu yolculuğunuzda Yenimahalle Belediyesi’nin sizlere yol arkadaşı olacağının sözünü bir kez daha veriyorum.” 

OĞUZHAN KOÇ’LA COŞKU ZİRVE YAPTI

Etkinliklerde ünlü sanatçı Oğuzhan Koç, Yenimahalle’de yaşayan engelli bireyler için sahneye çıktı. En güzel şarkıların hep bir ağızdan söylendiği konser sonunda Başkan Yaşar da Yenimahalleliler adına Koç’a teşekkür edip, çiçek verdi. Yaşar, engelli çocukların Oğuzhan Koç için özel olarak tasarladıkları tabloyu da sanatçıya hediye etti.