Depremin ilk saatlerinde yola çıkarılan iş makineleri bölgede çalışmaya başladı. Yenimahalle Belediyesi’nin depremzedeler için düzenlediği yardım kampanyasına kayıtsız kalmayarak yaşanan afet sonrasında depremzedelerle tek yürek olmak için tüm imkanlarını seferber eden Yenimahalle sakinleri ise sabahın erken saatlerinden itibaren yardım malzemelerini Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet ve Kongre Merkezi'nde kurulan teslim noktasına bırakmaya başladı.

10 binlerce vatandaşın destekleriyle oluşturulan yardım kolileri, yine gönüllü vatandaşlar ve belediye personeli tarafından çeşidine göre ayrı ayrı tasnif edilip, tekrar paketlenerek yardım TIR'larına taşındı. 7’den 70’e binlerce vatandaşın özverili çalışması sonucunda hazırlanan battaniye, bebek bezi, eşofman, çorap, bebek maması, içme suyu, kadın erkek çizme, yağmurluk, el feneri, tuvalet kağıdı, peçete, ped ve hijyen ürünlerinin yanında hilti, jeneratör gibi birçok gerekli malzeme ile dolu 13 TIR, bölgeye doğru yola çıktı.

MİNİK EFE KUMBARASIYLA DESTEK OLDU

Bölgeye konteyner ev götüren bir TIR da içleri yardım malzemesi doldurularak deprem bölgesine gönderildi.

Yardım organizasyonunun yükünün büyük bir kısmını Yenimahalleli gençler sırtlarken, evde oturamadığını söyleyerek yardıma gelen ev hanımları ile emekliler ve küçük çocuklar da kampanyaya destek için Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde buluştu.

Duyarlı bir Yenimahalleli olan minik Efe de “Selam ben Efe Kaya. Kardeşim Edanur ile biriktirdiğim kumbaranın ihtiyacı olan kişilere gitmesini istiyorum” yazılı notu ekleyerek, harçlıklarından biriktirdiği kumbarayı afetzedelere ulaştırılması için yardım kolilerine bıraktı.

"EL BİRLİĞİ İLE YARALARIMIZI SARACAĞIZ"

Yardım kolilerinin hazırlanması ve TIR'lara yüklemesi sürecini Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nden takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye büyük bir felaketi yaşıyor. Yaşanan afet sonrasında binlerce vatandaşımızı kaybettik ve çok daha fazlası enkaz altında yaşam mücadelesi veriyor. Kimse evinde sıcakta oturamıyor, uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. El birliği ile yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımız zor günde bir arada olmanın örneğini bir daha gösterdi. Özellikle gençlerimiz gün boyunca çalıştı ve kolilerin hazırlanması, taşınması için büyük özveri gösterdi. Buradaki gençler televizyon seyretmiyor, telefonuyla uğraşmıyor, yemek yemiyorlar, çay içmiyorlar sadece çalışıyorlar. Onlar varken bu ülke yıkılmaz. 24 saattir yardım kolilerin hazırlanmasına destek olan gençlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek atlatacaktır” dedi.

GENÇLER AFET BÖLGESİNE YARDIM İÇİN ÇALIŞIYOR

Yardım kolilerinin hazırlanmasına ve yardım TIR'lara yüklenmesine yardım etmek için sabah saatlerinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne gelen üniversite öğrencisi Beyza Işık, “Benim akrabalarım ve kardeşim de doğu bölgesinde yaşıyor. Gaziantep’te akrabalarım depremi yaşadı ve evleri yıkıldı. Bende yanlarında olamasam da buradan elimden gelen desteği vermeye karar verdim. Sabah saatlerinden beri Yenimahalle Belediyesi’nin belirlediği merkezde arkadaşlarımızla yardım kolisi hazırlıyoruz. Deprem bölgelerine destek olmak isteyenler dışarıya yardım malzemelerini getiriyor. Ben ve arkadaşlarım bu yardım malzemelerinin sınıflandırılması ve tekrar paketlenerek TIR'lara yüklenmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.