Yenimahalle Belediyesi, sokak hayvanlarına destek olmak ve ilçe genelinde hayvanseverleri bir araya getirmek amacıyla “Pati Dostları” şenliği düzenledi.

Yenimahalle Belediyesi ve The Maya Family iş birliği ile sokak hayvanları yararına, Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda düzenlenen “Pati Dostları” buluşmasına, yüzlerce evcil hayvan sahibi katılım gösterdi. Etkinliğe katılan ilçe sakinlerine, sokak hayvanlarını beslemeleri için köpek ve kedi maması da dağıtıldı.

SEVİMLİ MÜCADELE

Yenimahalleli evcil hayvan sahipleri ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, kurulan stantlar aracılığıyla evcil hayvanlarda doğru beslenme yöntemleri, köpeklerde uygun mama seçimi gibi köpek bakımı konusunda büyük öneme sahip konular hakkında detaylı bilgi verildi.

Hayvan sahiplerinin köpekleriyle birlikte katıldığı yumurta taşıma yarışması ve stil yarışmalarında eğlenceli dakikalar yaşandı. Rengârenk kıyafetlerle süslenen köpeklerin kıyasıya mücadele ettiği stil yarışması sonucunda 4 evcil hayvan sahibine mama hediye edildi.

"SATIN ALMA, SAHİPLEN"

Ekinliğine katılan hayvanseverler, “Sokak hayvanları sorununun önüne geçebilmek için satın almayıp sahiplenmeliyiz. Sokak hayvanları konusunda halkın bilinçlenmesi ve özellikle çocuklarımızda hayvanları koruma düşüncesinin oluşturulması için bunun gibi etkinliklerin sürekli yapılması gerekiyor. Etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.