Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçedekiparklar modern hale getirilirken, çocuklar için parkların daha güvenli olması amacıyla başlatılan kamera uygulamasıyla kamera sayısı da artırıldı. Çalışmalar sonucunda alınan karar ile ilçenin farklı yerlerinde bulunan park ve bahçelerin hakim noktalarına yerleştirilen ve tamamen güneş enerjisiyle çalışan güvenlik kameraları 7 gün 24 saat kayıt alıyor. Belediye; Aşure, 100. Yıl, 23 Nisan, 90. Yıl Cumhuriyet, Şehit Teğmen Kubilay, Faruk Ergenç, Ragıp Tüzün, 4. Dönem, TOKİ Gündoğan Parkları ile Yakacık Mesire alanı, Bosna Koşu Yolu, Murat Karayalçın Kent Meydanı ve Park Bahçeler Müdürlüğü yerleşkesine güvenlik kamerası taktı.

Gelecek günlerde diğer parklara da güvenlik kameralarının yerleştirileceğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

“Parklarımıza yüksek çözünürlükte gece ve gündüz alanın tüm noktalarını görebilecek açılarda güvenlik kameraları yerleştiriyoruz. Olmasını arzu etmeyiz ama herhangi bir olayla karşılaşırsak emniyet ve kolluk kuvvetlerimizle bu görüntü ve verileri paylaşarak gerekli çalışmaları yapmalarında onlara kolaylık ve destek de sağlamış olacağız. Amacımız; ilçemizdeki tüm parklarımıza bu güvenlik kameralarından yerleştirmek. İlk etapta bu uygulamaya 13 parkımızda başladık. Güvenlik kamerası kurduğumuz park sayısını zaman içerisinde daha da artırmayı ve ilçemizde bu uygulamayı diğer parklarımızda da yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”