Yenimahalle Belediyesi, afet bölgesinden ilçeye gelen çocukların ve gençlerin eğitimden uzak kalmaması amacıyla kitap kampanyası başlattı. 

Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri, depremzedelere kitap desteğinde bulunmak isteyen yurttaşlardan Liselere Giriş Sistemi (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kitaplarını teslim alarak, depremzede gençlere ve çocuklara ulaştırıyor. 

Deprem felaketinin yurttaşlarda sosyal ve psikolojik olarak yıkım yarattığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kampanyaya ilişkin şunları kaydetti:

“Depremin ilk gününden itibaren hayırsever ve gönüllü vatandaşlarımızın katkısıyla gıda, kıyafet ve ihtiyaç malzemeleri olmak üzere bölgelere yardım malzemelerini ulaştırdık. Ayrıca afet bölgelerinden Yenimahalle’ye gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm birimlerimizle yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle çocuklar ve gençler bu büyük felaketten fazlasıyla etkilendi. Gençlerimizin eğitim hayatından kopmaması ve sınavlarda başarılı olması için kitap ve kırtasiye kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamıza destek olmak isteyen ve kitap yardımında bulunmak isteyen yardımsever vatandaşlarımızı Destek Eğitim Merkezlerimize bekliyoruz.”

Kitap ve kırtasiye kampanyasına destek olmak isteyenler, kullanılmamış sınavlara hazırlık kitaplarını Yenimahalle Belediyesi Demetevler, Batıkent ve Şentepe Destek Eğitim Merkezleri’ne bırakarak eğitim seferberliğine katkı sunabilecek. Kitap kampanyası hakkında 332 12 14 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilecek.