Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014 yılında Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, baştan aşağı yenilendi. Tadilat sonrası çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kadına şiddet konusunda üzerlerine düşen tüm görevleri yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Sığınma evinde şiddete ve tacize uğrayan kadınlara, istismara uğramış çocuklara ev sıcaklığında hizmet verdiklerini belirten Yaşar, şöyle konuştu:

“TEK DİLEĞİM BURADAN ÇIKAN KADINLARIN MUTLU BİR HAYAT SÜRMESİ”

“Burada 22 personelimiz var ve sığınma evimiz 7/24 korunmaktadır. Bunun yanında psikologlarımız, kadınlara ve çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir. Burada kadınlarımız meslek edindirme kurslarına da katılıyor. Ayrıca üç öğün yemek, kılık kıyafet desteği, revir hizmeti ve Ankara Barosu iş birliğinde hukuk desteği gibi olanaklarımız da mevcut. Tek arzum hiçbir kadının şiddete ve tacize maruz kalmadan yaşam hakkına kavuşmasıdır. Buradan çıkan kadınlarımızın mutlu bir hayat sürmesi en büyük dileğimdir.”

Şiddetin sadece fiziksel değil psikolojik olduğunu da dile getiren Yaşar, sözlerine şöyle tamamladı:

“Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadınlar her alanda olmalı. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini ölçmek isterseniz, kadınların hayat şartlarına bakın. Türkiye bu konuda maalesef çok geride. Bunu kadın dostu bir belediye başkanı olarak söylüyorum. Kadınların olduğu yerde düzen vardır. Bu binayı hiçbir ücret almadan bize tahsis eden Abdurrahman Karamanlıoğlu’na da şahsım ve burada misafir ettiğimiz kadınlarımız adına çok teşekkür ediyorum.”