Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran’ın da hazır bulunduğu ziyarette, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Yaşar, “Kutsal, saygın ve onurlu doktorluk mesleğini büyük özveriyle yerine getiren,  insanı yaşatmak ve iyileştirmek için canla başla mücadele veren tüm hekimlerimizin ve sağlık personelimizin Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

2 BİN 434 DEPREMZEDE SAĞLIK HİZMETİ ALDI

Yaşanan deprem felaketinin ardından gıda, kıyafet ve hijyen malzemesi gibi temel ihtiyaçların yanı sıra evde sağlık hizmeti verdiklerini de dile getiren Yaşar, “İlçemize deprem bölgelerinden çok sayıda vatandaşımız geldi. Elimizden geldiğince hepsine destek olmaya çalıştık. Sizler de bu süreçte 2 bin 434 depremzede vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verdiniz. Hepinize Yenimahalle halkı adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

"41 ADET AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRDIK"

Görev yetki alanında olmamasına rağmen ilçenin tüm mahallelerine sağlık ocağı yaptıklarını dile getiren Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak ilçemize 41 adet aile sağlığı merkezi kazandırdık. Amacımız vatandaşlarımızın yürüme mesafesinde sağlık hizmeti almasıydı. Bunu da her mahalleye bir sağlık ocağı yaparak gerçekleştirdik. Özellikle pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmada bu aile sağlığı merkezleri çok önemli bir görev üstlendi” dedi.