E ticaret genel anlamda internet siteleri veya online pazaryerleri üzerinden yapılan ticaret olarak tanımlanabilir. Bu hizmetler insanlara zaman ve mekan farkı olmaksızın alışveriş yapma olanağı tanıdığı için her geçen gün büyümektedir.

Eğer siz de bu sektöre adım atmak istiyorsanız, hangi adımları takip etmeniz gerektiğini bilmek daha planlı bir şekilde hareket etmenize yardımcı olabilir. Genel hatları ile bunlar, aşağıda olduğu gibi özetlenebilir:

1.      Satacağınız ürünlere karar verin

2.      Bir toptancı ile anlaşın

3.      Firma kurulumunu tamamlayın

4.      Sitenizi kurun

5.      Ürünlerinizi sitenize ekleyin

E-ticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız, bu beş adımı tamamlayarak kısa sürede sektörel hayatınıza başlayabilirsiniz.

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

Eğer online pazarlamaya girmek isteyen  bir girişimciyseniz, öncelikle hangi ürünleri pazarlayacağınıza karar verilmelidir. Burada tercih edebileceğiniz çok sayıda opsiyon vardır. İnternette en çok satan ürünler özetle şöyledir:

1.      Evcil hayvan ürünleri

2.      Teknolojik ürünler

3.      Mobilya ve dekorasyon

4.      Spor kıyafetleri ve ekipmanları

5.      Hediyelik eşyalar

6.      Kıyafetler ve tekstil ürünleri

7.      Ofis ürünleri

8.      Bebek ürünleri

9.      Cilt bakım ürünleri

10.   Kişisel bakım malzemeleri

Bunların dışında internet ortamlarında popüler farklı ürünler de vardır. Onları da inceleyerek aralarından bir karar alınmalıdır. İkinci olarak niş fikirlere yönelerek e ticaret yapmanız da mümkündür.

Bir Toptancı İle Anlaşın

Eğer bir girişimciyseniz, bu hazır ürünlerinizin olmadığını ya da bir ürün imalatı yapmadığınızı gösterebilir. Bu durumda eticaret yapmak için bir toptancı ile anlaşmalıdır. Böylece ürünler toptan şekilde alınabilir.

Doğru bir toptancı ile çalışmak, daha başarılı sonuçlar elde etmenize olanak tanır. Böylece daha kolay ürün temini yapabilir, gereksinimlerinizi hızlı şekilde karşılayabilirsiniz. Kaliteli ürünler alarak, müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu bakımdan toptancı seçerken,

1.      Teknoloji ile ne kadar yakın olduğu,

2.      Bir kerede en az ve en fazla ne kadar ürün siparişi yapılabileceği,

3.      İki sipariş arasında geçmesi gereken süre,

4.      Ürünlerin kalitesi ve dayanıklılığı,

Gibi konuları incelemeniz gerekir.

Firma Kurulumunu Tamamlayın

Eticaret yapacaksanız, ticari faaliyetler göstereceğiniz için tabi olduğunuz yasalar da bilinmelidir. Bunun yanı sıra resmi olarak bir şirket kurmanız da şarttır. Bu kapsamda şahıs, limited ve anonim şirketleri kurulabilir.

Bu şirket türlerinin her biri ayrıdır. Dolayısıyla hemen karar vermeden önce tümünü ayrı ayrı incelemek önerilir.

Sitenizi Kurun

Firmanızı kurduktan sonra sadece site kuruluma geçmek gerekir. Eğer sıfırdan bir e ticaret sitesi hazırlatmak isterseniz, bu durum tüm eklentilerin ve modüllerin ayrı ayrı kurulacağını gösterir. Böylece hem gereken zamanı hem de maliyeti arttırır.

Eğer daha uygun şekilde eticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız, hazır paketler size en uygun seçenekleri sunabilir. Her paketin içinde farklı özellikler, eklentiler vardır ve böylece uygun fiyata daha iyi bir başlangıç yapmanızı sağlar.

E ticaret sitesi açmak isteyen herkesin ihtiyacına çözüm sunmak için bunlar çeşitlidir. Her birini inceleyebilir, aralarından sizin için en uygun olanlarına anında karar verebilirsiniz. Seçtiğiniz sizin için yetersiz gelse bile sonradan üst paketlere geçebilirsiniz.

IdeaSoft tarafından size sunulan farklı seçenekleri değerlendirirseniz, aralarından sizin için en uygun olanları zorluk çekmeden keşfedebilirsiniz.

Ürünlerinizi Sitenize Ekleyin

Şirketinizi açmışsanız, ürünleriniz ve siteniz hazırsa size sadece ürünleri sayfanıza eklemeniz kalır. Böylece eticaret platformunuz üzerinden satış yapmaya başlanabilir.

E-ticarete Neden Başlanmalı?

Günümüzde birçok firma ve işletme kendini e ticaret dünyasına geçirir. Ancak geçirmeyenler de hala vardır. İnternet ortamında hedef kitlenize daha kolay ve hızlı ulaşmanız, 7/24 satışlar gerçekleştirmeniz mümkündür.

Dolayısıyla dijital platformlara geçiş yapmamak, e ticarete geçen rakiplerinize sektörünüzde rekabet gücünüzü azaltır. Dolayısıyla e ticaret oldukça önemlidir. Ayrıca şu gibi avantajları da yine vardır:

1.      E ticaretin hacmi her geçen yıl büyümektedir. Dolayısıyla doğru bir strateji kurarak sürekli büyümeye devam edebilirsiniz.

2.      Müşterileriniz 7/24 size ulaşabilir ve alışveriş yapabilir. Aynı anda daha fazla müşteriyle iletişime geçebilir, beklemeden ürün almalarını sağlayabilirsiniz.

3.      Zaman ve mekan fark etmeden insanlara ulaşabilir, satış yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Bu bakımdan geleneksel ticaretten tamamen farklıdır. E-ticaret sitesine sahip olmak için fiziksel mağazanız olması gerekmez.

4.      Müşterilerinize konforlu bir alışveriş imkanı sunabilirsiniz. Bilgisayardan evde kolayca alışveriş yapmalarına olanak tanıyabilirsiniz.

5.      Hedef kitlenizi daha yakından tanıma olanağı yakalayabilirsiniz. Google Analytics veya Google Tag Manager gibi araçlarla eticaret platformunuzda kullanıcı davranışlarınızı gözlemleyebilirsiniz.

6.      E-ticaret sitesine sahip olmak fiziksel mağazaya sahip olmaktan daha az maliyetlidir. Bu sayede kazançlarınız da daha fazladır.

7.      Müşterileriniz sizinle kolay şekilde iletişim kurabilir. Müşterileriniz size merak ettiği soruları hızlı şekilde sorabilir ya da bir problem yaşamışsa bunu zorlanmadan aktararak, çözüm isteyebilir.

E ticaret platformları bu bakımdan oldukça önemlidir. İşletmenizi dijital dünyaya aktarmak, müşterilerinize daha kolay ulaşmanıza imkan tanır. IdeaSoft sayesinde, e-ticarete beklemeden geçiş yapmanız mümkündür.