Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonominin sürüklendiği bataklığa dikkat çekerek, dolar/TL kurunun tarihi zirvesini gördüğünü, her türlü mal ve hizmete zam geldiğini söyledi.

"YOKSULLAŞMAYA ‘ALLAH’IN İMTİHANI’ DİYORLAR"

Ülkeyi yönetenlerin, sebep oldukları ekonomik yıkımın faturasını, hayal dünyalarında yarattıkları "dış güçlere" kestiklerini, beceriksizliklerini örtmek için Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerle Allah'ın milleti açlıkla ve yoklukla imtihan ettiğini söylediklerine işaret eden Yeneroğlu, yoksullaşmanın nedeninin, sadece ekonomik verilerle anlaşılamayacağını belirtti. Yeneroğlu, "Ekonomik bozulma sonuç, kötü yönetim sebeptir. Yüksek kur, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sonuç, keyfi yönetim sebeptir." sözlerini sarf etti.

"MİLLET SİZİN KOBAYINIZ MI?"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin “yeni ekonomik modele” ilişkin sözlerini hatırlatan Yeneroğlu, "Nedir bu Türkiye modeli? Türkiye deneme tahtası mı? Millet sizin kobayınız mı?" sorularını yöneltti.

Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin hukuk ve adalet politikaları başta olmak üzere pek çok endekste en geri sıralarda yer aldığını, bunların doğal sonucu olarak ekonomi ve sosyal dengede bozulma görüldüğünü işaret etti.

"İKTİDAR ‘BERABER BATARIZ’ DEMEYE BAŞLADI"

İktidarın kredisinin tükendiğini vurgulayan Yeneroğlu, devamında şunları söyledi:

"Güç sarhoşluğunun sonucu adeta alkol komasına girmiş vaziyetteler. Hükümetin kendi durumunu düzeltmesi de mümkün değildir. Ekonomik gelişmenin olduğu dönemde elde edilen kazancı tüm halkla adil bir şekilde bölüşmeyen hükümet, kendi kötü yönetimi nedeniyle vatandaş fakirliğe mahkum olunca 'Beraber batarız' demeye başladı. Zenginlik bunların başarısı, fakirlik Allah'ın takdiri. Böyle bir mantık olamaz."