Olay, Bursa Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanda dairesi olan Aydın S, evini 1 Temmuz 2020’de Kamuran Pınar Acar'a (44) kiraya verdi. Acar, ev sahibine oturduğu süre boyunca hiç kira ödemedi.

Ev sahibinin kendisine kira ödemeyen Acar'ı mahkemeye vermesi üzerine Bursa 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalara kiracı Acar katılmadı. Mahkeme, martta kira borcunu ödemesi için Acar'a tebligat gönderdi. Ancak Acar kira borçlarını ödemeyince mahkeme evin tahliyesi edilmesini kararlaştırdı. Kararın ardından eve giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırdı.

EVDEN DRAM ÇIKTI

Eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada baygın halde yatan bir çocukla karşılaştı. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi.

Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yapılan incelemeler sonucu çöp evde bulunan erkek çocuğunun Acar'ın kız kardeşi Yasemin A'nın (38) oğlu olduğu ve isminin de Cem Muhammet A (9) olduğu belirlendi.

ANNEDEN SAVCI TALİMATI İLE ALINDI

Talihsiz çocuk, hastanedeki tedavisinin ardından dün akşam saatlerinde Antalya'ya getirilerek, savcılık talimatı ile Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve eski günlerine kavuşması için özel bir program hazırlanacağı öğrenildi.

TEYZE TUTUKLANDI

Çöp evdeki kilitli odada yeğeni Cem Muhammet A'yı (9) alıkoyması nedeniyle gözaltına alınan Kamuran Pınar Acar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Acar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.