KPSS soru skandalı ile gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık sahibi Münir Çelik, asıl mağdurun kendileri olduğunu iddia ederek, ÖSYM'yi soruları özensiz hazırlamakla suçladı.

Gazeteduvar'ın haberine göre Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada KPSS sınavında sadece bir sorunun kendi kitapçıklarındaki ile aynı olduğunu, 20 soru bilgisinin yanlış olduğunu ileri sürdü.

TARİKATLA BAĞLANTISININ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Hayatı boyunca hiçbir tarikata, cemaate, siyasi partiye üye olmadığını öne süren Çelik, “Bulamazsınız. Biat etmeyen bir kişiliğim vardır” şeklinde konuştu. "Biz mağdur olan tarafız, her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Sorular ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada” diye konuştu.

 Münir Çelik, Yediiklim Yayıncılık adına devletten ihale aldığı iddialarına da cevap verdi, “ÖSYM’den ben çok ihale almışım. Ben Yediiklim tarihinde ÖSYM’nin kapısından geçmedim, kimseyi de tanımam. Sadece bu yıl bir ihale aldık. O da Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Suriyeli öğrencilerin Türkçe düzeylerini ölçmek amacıyla yaptığı bir ihaledir” dedi.

SORUSU KPSS’DE ÇIKAN EĞİTMEN: DENK GELMİŞ

KPSS’de çıkan ve yayınevinin deneme sınavı ile aynı olduğu iddia edilen matematik sorusunun benzer olduğunu ifade eden Çelik, soruyu hazırlayan kurum eğitmeni Mehmet Bilge Yıldız, “Biz soruları hazırlarken ÖSYM’nin geçmiş yıllarda yaptığı sınavlara bakarak soru hazırlamaktayız. 2015 yılı ÖSYM’nin yaptığı LYS sınavındaki sorunun rakamları değişmiş halidir. Bu soru daha önce ÖSYM tarafından 3 kez daha sorulmuş. Biz yüzlerce soru hazırlarken bir tanesinin denk gelmesi hayatın olağan akışına uygundur” dedi.

‘SORULARI MEB’DEN ALDIK, REVİZE ETTİK’

Yine KPSS’de tarih alanında çıkan soruların bazılarının yayınevinin deneme sınavlarında yer aldığı iddiasına da kurumun Tarih öğretmeni Ahmet Uğur Karakuzu cevap verdi.

Tarih sınavında benzer birkaç soru olduğuna vurgu yapan Karakuzu, şunları söyledi:

“MEB kitabından esinlendiğimi, soruları da Yediiklim’in YouTube kanallarında tüm öğrencilere açık olarak yayınladığımı ifade etmek isterim. Biz MEB kitabındaki soruları aldık, yüzde 20 revize ettik. Mayıs, haziran ayında da ben bu soruyu YouTube kanalımda herkese aktardım. Bu soru sınavda çıktı. Benim burada art niyetim nasıl olabilir.”