Adana, Aydın, Denizli, Trabzon ve Şanlıurfa Valiliği, dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının bu kentlerde uygulanmayacağını bildimişti. Ardından Diyarbakır ve Mardin Valiliği'de Erdoğan'ın açıkladığı 4 günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

Dün yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır" demişti. Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Adana ve Trabzon'dan sonra Diyarbakır ve Mardin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 4 günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Denizli Valisi Hasan Karahan sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saat 00.00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti ve "Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır" dedi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: İLİMİZ MUAF TUTULMUŞTUR

Şanlıurfa Valiliği de dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa'ya giriş-çıkış kısıtlamasının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00'ten itibaren kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

AYDIN VALİSİ KÖŞGER: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANMAYACAK

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, hafta sonu dört gün boyunca Aydın'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını duyurdu. Köşger, yaptığı açıklamada, "Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir" ifadelerini kullandı.

ADANA VALİSİ: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA İLİMİZ MUAF TUTULMUŞTUR

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, koronavirüs salgını nedeniyle 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından Adana'nın da muaf tutulduğunu söyledi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım" dedi.

TRABZON VALİLİĞİ: 20-65 YAŞ DIŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI BULUNMAMAKTADIR

Trabzon Valiliği yaptığı açıklamada, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmadığını açıkladı.

DİYARBAKIR'DA DA YASAK YOK

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu, 16-17-18-19 Mayısta sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Vali Güzeloğlu, “Değerli hemşehrilerim, Diyarbakır ilimiz genelinde; Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır. Lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam” dedi.

YASAK MARDİN’DE DE UYGULANMAYACAK

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada da 4 günlük sokağa çıkma sınırlamasının kentte uygulanmayacağı bildirildi. Çağrılara uyarak evlerinde kalan Mardinlilere teşekkür edilen açıklamada, “Aynı hassasiyetle zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayıp, evde kalmanızı diliyoruz” ifadesine yer verildi.