Covid-19 ile mücadele kapsamında 7 ilde daha maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Maske takmanın zorunlu olduğu iller Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa, Bitlis ve Yalova. Böylelikle maskesiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı il sayısı 44'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında beş ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı. Koca'nın açıkladığı Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'nın ardından, Bitlis ve Yalova için de maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklandığı duyuruldu.

"VİRÜSLE MASKESİZ MÜCADELE EDEMEYİZ"

Koca, paylaşımında "Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz" ifadelerini kullandı.

44 İLDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Son alınan kararlar çerçevesinde, koronavirüs salgını nedeniyle maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı şehirler şöyle: Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır,  Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa ve Bitlis ve Yalova.