Yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için üzüntülerini dile getiren Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan için HSK inceleme başlatmıştı. Yargıçlar Sendikası bu duruma tepki gösterdi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan'ın Grup yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümü üzerine yaptığı paylaşım ile ilgili HSK, inceleme başlatmıştı. HSK'nın inceleme kararının ardından Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu, söz konusu karara yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1259832798094987264 Yargıçlar Sendikası'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sendika Başkanı'nın paylaşımlarının evrensel hukuk, vicdan ve insani ölçütlere uygun olduğu, paylaşımların suç unsuru içermediği ifade edildi.

PEHLİVAN, GÖKÇEK İÇİN ÜZÜNTÜSÜNÜ BELİRTMİŞTİ

Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ''Yakın zamanda girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümünden önce ve ölüm orucunu bırakması sonrasında Ayşe Sarısı Pehlivan, ''Türküler kimseye zarar vermez, İbrahim Gökçek yaşamalıdır'' şeklinde bir tweet atmış, ölümü sonrasında da sadece üzüntüsünü belirtmiştir'' ifadeleri kullanıldı. https://dokuz8haber.net/gundem/ibrahim-gokcekin-olumune-uzulen-hakim-hakkinda-inceleme-baslatildi/

"HSK'NIN KARARI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL"

Sosyal medya kullanıcıları tarafından suçlandıktan sonra HSK'nin aldığı inceleme kararının anlaşılır olmadığının belirtildiği açıklamada,  ''Tümüyle insani açıdan ve yaşam hakkının kutsallığını vurgulamak yönünden yapılan paylaşımların, abartılı yorum ve suçlamalara hedef yapılması kadar, HSK'nin inceleme başlatması da anlaşılır bir tutum değildir'' denildi. Yargıçlar Sendikası Yönetim Kurulu'nun Sendika Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan'ın yanında olduğunu belirttiği açıklamada, ''Başkanımızın tereddütsüz arkasında olduğumuzu, herhangi bir suç veya disiplin eylemi niteliği bulunmayan paylaşımlar nedeniyle HSK'nin vicdanlara hitap edecek ve sağduyulu bir karara imza atacağına inanmak istediğimizi belirterek, durumu saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız'' diye ifade edildi.