İstanbul’da henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkan ve küle dönen Vaniköy Camisi’nin geçen hafta vakfa teslim edildiği öğrenildi.

İstanbul’da henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkan Vaniköy Camisi’nin geçen hafta vakfa teslim edildiği öğrenildi. Valilik yangının, Sahil Güvenlik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin denizden ve karadan yaptıkları hızlı ve yoğun müdahale çalışmaları neticesinde söndürüldüğü belirtti. Yangına ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünce bir süre önce hazırlanan tarihi Vaniköy Cami’mizin rölöve ve restitüsyon projesi onaylatılarak, restorasyon projesi Koruma Kurulu’na sunulmuş olup, onay safhasında bulunmaktadır. Koruma Kurulu izinlerini müteakip, camimizin restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

GEÇEN HAFTA VAKFA TESLİM EDİLMİŞ

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü ise, Vaniköy Camisi’nin sorumluluğu Yeni Valide Camii Vaizi Şeyh Vani Mehmet Efendi Bin Bestam Vakfı’na ait olduğunu, vakfın yöneticisinin vefat etmesi üzerine caminin sorumluluğunu 2018 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü üstlendiğini bildirdi. Mülhak vakfın yeni yönetici atamasıyla Vaniköy Camisi 10 Kasım 2020’de yeniden vakfa teslim edildi. Caminin restorasyonuna ilişkin proje çizilip ilgili kurula sunuldu.