CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, görüşmeleri devam eden süreçte Adalet Bakanı’nın yanıtlamasını istediği soruları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, görüşmeleri devam eden süreçte Adalet Bakanı’nın yanıtlamasını istediği soruları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer genel olarak bütçe için “Yandaşları mutlu, vatandaşı bir kat daha yoksul edecek bütçedir” dedi.

HALKIN DEĞİL RANTIN BÜTÇESİ

Orhan Sümer, “ 2021 Bütçesi halktan ve haktan yana olan bir bütçe değildir. Milyonlarca gencimiz işsiz gezerken, esnafımız siftah yapmadan kepenk kapatırken, emeklimiz açlık sınırında yaşarken, asgari ücretli 100 liralık artışı dört gözle beklerken, tamamen yandaşı sevindirecek, saray eşrafını mutlu edecek bu bütçe ile kamuoyunun karşısına çıkmak haktan, hukuktan, adaletten uzaktır” dedi.

KRİZİ PANDEMİYLE GİZLEMEYİN, ÇÖZÜM ÜRETİN

Orhan Sümer, “ Tüm dünyayı etkileyen bir salgını hep beraber yaşıyoruz. Bu doğru ancak ülkemizde yanlış ekonomi politikaları yüzünden çok ağır bir şekilde yaşanan ekonomik kriz var. Kimileri yok dese de vatandaş bu krizi iliklerine kadar hissediyor. İktidarın pandemi sürecini krizi kamufle etmek için kullanmaması çözüm üretmesi gerekmektedir” dedi.

SÜMER’DEN ADALET BAKANINA SORULAR

Orhan Sümer, bütçe görüşmelerin yapıldığı oturumların sonunda verilen sürede Adalet Bakanının cevaplaması istemiyle Ceza İnfaz ve Tutukevlerinde görev yapan personelin sorunlarını dile getirdi. 3600 ek göstergeden, Emniyet Hizmetleri kadrosuna geçiş ve döner sermayenin adil dağıtımına kadar personele sorun yaratan konuları Bakanın cevaplamasını istedi. Ayrıca Ceza evlerinde pandemi döneminde gerçekleşen vakaların da açıklanmasını da istedi.