HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs duraklarında ilan panolarında yer alan “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin” afişlerini Meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Konya’da otobüs duraklarında yer alan ilan panolarına “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, O da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez” ifadelerinin bulunduğu afişler asılmasını Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için soru önergesi veren Paylan, önergenin gerekçesinde “Söz konusu afişler, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs duraklarında bulunmakta, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı imzası taşımaktadır” dedi.

"AFİŞLER ASILMADAN BELEDİYE TARAFINDAN İNCELENMEDİ Mİ?"

Paylan, Soylu’nun cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti: “*Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs duraklarında, ırkçılık ve nefret söylemi içeren, nefret suçuna teşvik eden ifadelerin yer aldığı afişlerin asılmasını nasıl açıklarsınız? *Söz konusu afişler, asılmadan önce, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından incelenmiş midir?

"BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI MI?"

*Bakanlığınızca, afişlerin asılmasına onay veren belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? * Nefret söylemini kullanan, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı hakkında Bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır? * Bakanlığınız yerel yönetimlerde nefret söylemlerini engellemek için ne gibi çalışmalar yapmaktadır? * Nefret söylemlerinin yaygınlaşmasında, sizin de dahil olduğunuz muktedirlerin sıkça nefret söylemi kullanmasının etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?”