Wikipedia, Taliban'ın ülkedeki tüm kontrolü ele geçirmesinin ardından Afganistan ile ilgili bilgilerinde güncellemeye gitti.

Afganistan İslam Cumhuriyeti maddesine bu rejimin Taliban güçlerinin Kabil'i ele geçirdiği gün olan 15 Ağustos'ta sona erdiği eklenirken, Afganistan'ın mevcut meşru yönetimini Afganistan İslam Emirliği olarak ilan edildi.

Buna bağlı olarak Wikipedia'da eski cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin 15 Ağustos 2021'de sona erdiği belirtildi. Wikipedia'da Taliban Hareketi lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade'yi Afganistan'ın emiri, Taliban eski lideri Molla Ömer'in oğlu Mevlevi Muhammed Yakub Afganistan'ın emir yardımcısı olarak sunuldu.

Afganistan'ın bayrağı maddesinde de yenilemeye gidilen Wikipedia'da bu maddede Afganistan'ın bayrağı olarak Taliban hareketinin bayrağını ekledi. Afganistan Savaşı ile ilgili maddelerde savaştaki gelişmeler kısımlarının sonuna "Taliban'ın zaferi" başlıkları eklendi.

Wikipedia'daki değişiklikler "Taliban'ı Afganistan'ın meşru yönetimi olarak devletlerden önce Wikipedia'da tanındı" yorumlarına neden oldu.