Alman otomotiv şirketi Volkswagen, Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen, geçtiğimiz yıl Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı.

PANDEMİ NEDENİYLE YATIRIMLARI ASKIYA ALINMIŞTI

BloombergHT'de yer alan habere göre Volkswagen, 2019 yılı Ekim ayında Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı aldı. Tasfiye ilanı Manisa Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. Şirket, pandemi koşullarını gerekçe göstererek yatırımlarını askıya almıştı.

2019'DA 943 MİLYON LİRALIK SERMAYE İLE KURULMUŞTU

Volkswagen, Türkiye'de üretim yapmak için Ekim 2019'da 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' unvanlı şirketi Manisa'da kurmuştu.

"REVİZE ETMEK ZORUNDA KALMIŞTIR" AÇIKLAMASI

Açıklamada, "Bu koşullarda Volkwagen Grubu faaliyetlerini ve planlamalarını, uluslararası otomotiv pazarındaki değişen koşullara göre revize etmek zorunda kalmıştır. Manisa'da açılması planlanan yeni üretim fabrikası da elbette bu kapsama dahildir" denilerek, mevcut tesislerinde üretim artışına gidileceği ifade edilmişti. Şirket daha önce aralarında Manisa yatırımının da olduğu yatırımlarını askıya almış, sonrasında Slovakya'da 500 milyon euro'luk ilave yatırım yapılacağını belirtmişti.