Vietnam iş vizesi, Vietnam’da bir toplantıya katılmak, bir konferans düzenlemek veya işle ilgili diğer amaçlar için Vietnam'a seyahat etmek isteyen iş insanlarına verilen kısa süreli vize türüdür. 

Vietnam vize başvurularında vize onay mektubu alımında Türkiye’deki tek akredite kuruluş Vizem.net uzmanlarına Vietnam iş vizesi başvuru süreci hakkında sık sorulan soruları yönelttik.

Vietnam İş Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam iş vizesi almak için ilk olarak Vietnam vize onay mektubu olarak bilinen Vietnam C1 belgesinin alınması gerekir; belgenin alınması vizenin de alınmış olduğu anlamına gelir. Vize onay mektubu alan kişiler pasaportlarına aldıkları vizeyi işletmelidir ve bunun için Ankara Vietnam Büyükelçiliğine ya da uluslararası Vietnam havalimanlarının sınırlarındaki memuralara müracaat edilmelidir.

Ticari Vietnam Vizesi için Onay Mektubu Başvurusu

Ticari Vietnam vizesi için onay mektubu, akredite acenteler ile başvuru yapılması ile alınır. Gerekli belgelerin akredite acenteye e-posta ile gönderilmesi başvuru için yeterlidir ve başvurular akredite acente personelleri tarafından başvuru sahibi adına tamamlanır. Onay mektubu verilmesi halinde C1 belgesi başvuru sahibine 1 haftalık süre içerisinde mail yoluyla iletilir.

Vietnam C1 onay belgesinin görseli aşağıda verilmiştir.

vietnam vize belge

Vietnam İş Vizesinin Pasaporta İşlenmesi

Vietnam iş vizesi iki farklı şekilde pasaporta işletilebilir. Vize onay mektubu alan başvuru sahipleri pasaportlarını mektubun bir kopyası ile birlikte Vietnam Ankara Büyükelçiliğine göndererek, 180 dolar işlem ücreti karşılığında vizelerini pasaporta işletebilir ve kargo ile pasaportlarını tekrar teslim alabilir.

Vietnam iş vizesi pasaporta Vietnam'a uluslararası bir havalimanından ülkeye giriş yapılması durumunda sınırda da işletilebilir. Kapıda vize uygulaması olarak da bilinen işlem ile 25 dolar işlem ücreti karşılığında hava yolu ile ülkeye girişlerde havalimanı sınırlarında Vietnam vizesi pasaporta eklenir. Başka bir ülkeden kara yolu ile Vietnam'a giriş yapacak kişilerin sınırdaki işlemi yapamaz.

Vietnam İş Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vietnam iş vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Vietnam vize onay mektubu

  • Başvuru sahibinin kimlik fotoğrafı

  • En az 6 ay daha geçerli bir pasaport

  • Güncel 1 adet fotoğraf

  • Otel rezervasyonu

  • Ulaşım rezervasyonları

  • Başvuru sahibinin çalışma kartı

Vietnam Ticari Vizesi Ne Kadar Süre İçin Verilir?

Vietnam ticari vizesi 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıllık süreler için tek veya çok girişli olarak verilebilir.

İş vizesinin uzatılması için Vietnam’da bulunulan sürede en yakın göç bürosuna başvuru yapılabilir. Uzatma işlemi için bir davet mektubu veya davet eden şirketten alınan sponsorluk belgesi sunulmalıdır.

İş Vizesi Hamiline Vietnam'da Çalışma Hakkı Verir Mi?

İş vizesi hamiline 90 günü aşmamak kaydı ile Vietnam’da çalışma hakkı verilir. 90 günden uzun süreyle çalışmak isteyenlerin Vietnam çalışma vizesi alması gereklidir.