CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne 2 bin 50 çadır satışıyla ilgili açıklama yaptı. Malatya’da vatandaşları ziyaretinde konuşan Ağbaba, şunları söyledi:

“Bizim görevimiz bir daha deprem yaşandığı zaman eksiklikleri bulup enkazın altında kalmamak, mağdur olmamak. Maalesef görevini yapması gereken kurumlar görevlerini yapmıyorlar. Bugün ortaya çıktı. Kızılay’dan hala bugün depremin 21. günü herkes çadır dilenirken, çadır isterken Kızılay elindeki çadırını AHBAP denen kuruluşa, sivil toplum örgütüne satıyor. Yani devletin çivisi çıkmış. Ellerinde 2 bin 500 çadır kalmış onu mu eleştirelim, bu çadırı Kızılay gibi kurumun satmasını mı eleştirelim? Nereyi tutarsanız ekinizden kalıyor. Hepiniz konteyner lazım diyorsunuz. Malatya’da 580 dönümlük Kızılay’ın konteyner üretim merkezi var. Günde 20 konteyner üretiyor. Ticarileştirdikleri gibi keşke doğru yönetebilseler Kızılay gibi bir kuruluşun elinde çadır olmaz mı? Türkiye’yi maalesef liyakatsizlik öldürüyor. Kızılay’ın başındaki liyakatsiz, devletin başındaki de liyakatsiz. Memleket liyakatsizlik yüzünden enkaz altında kalıyor.

“UTANMASA ‘DEPREMİ DE BAY KEMAL YAPTI’ DİYECEK”

Muhalefeti eleştiriyorsun. Utanmasa ‘depremi de Bay Kemal yaptı’ diyecekler. Eğer biraz onur varsa, şahsiyet varsa o Kızılay’ın başındaki istifa etmeli. Kızılay bu memlekette herkesin ortak kurumuydu, maalesef Kızılay’a da kimse güvenmiyor? Niye, çünkü Kızılay Amerika’daki binaya 10 milyon dolar para gönderiyor. Senin görevin mi kardeşim, sen çadır konteyner yap, hala depremin 21. gününde çadır istiyor vatandaşlar.”

“HULUSİ AKAR’IN DA İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ, SÖYLEDİĞİ HER ŞEY YALAN”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamalarını da eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:

“Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Askeri sahaya sürdük” diyerek milleti kandırmakta adeta açıkça yalan söylemektedir. Ben depremin ilk saat sabah 9 buçukta Malatya’daydım. İnönü Caddesi üzerindeki enkazların üzerine gittim kimse yok. Vali beye gittim, komutana gittim. Dedim ki ‘Komutanım askerler niye yok. Askerleri lütfen sahaya sürün’ dedim. Not aldırlar vesaire... İlk gün asker yoktu. İkinci asker akşama doğru gelmeye başladı. Yahu senin 120 bin askerin var ikinci ordunun. ‘6 bin 500-7 bin sürdüm’ diyor. Bizim belediyeler 6 bin 500 iş aracı göndermişler deprem bölgesine. Birer kişiyle çarparsan 6 bin 500, ikişer kişiyle çarparsan 13 bin. CHP’li belediyeler bile senden daha fazla göndermiş. Sen ne yapıyorsun, bazı korkuların neticesinde askeri sahaya sürmüyorsun. Askerimiz disiplinli, arama kurtarmada uzman. Geldiler, üçüncü gün dördüncü gün müthiş çalıştılar. Askerlere teşekkür ediyoruz ama yalan söyleyerek o askeri deprem bölgesine sürmeyen Hulusi Akar’ın da istifa etmesini bekliyoruz. Yazık, söylediği her şey yalan.”