CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında "Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi görüşürdüm" dediği iddiasıyla ilgili "Herkesle barışabiliyor, herkesle düşman olabiliyor. Ama olan Türkiye'ye oluyor. Olan 11-12 yıl boyunca Suriye'ye, Türkiye'ye oldu. Erdoğan'ın yanlış politikalarının bedelini, Türkiye bugün hala ödemeye devam ediyor" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların kurul toplantısına katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Ağbaba, Sedat Peker'in aralarında Cumhurbaşkanı danışmanları Korkmaz Karaca ve Serkan Taranoğlu gibi isimlerin yer aldığı yolsuzluk ve rüşvet iddialarını hatırlattı. Ağbaba, şöyle konuştu:

"HALA YARGIDA TIK YOK"

"Bunun da gerçek olduğu ortaya çıktı. Bizler de parti olarak suç duyurusunda bulunduk. İttifakımız suç duyurusunda bulundu. 18 gün geçti, yargıdan hala tık yok. Bir danışman görevden alınarak kapatılmaya çalışılıyor. Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olan SPK'ya (Sermaye Piyasası Kurulu) maalesef yandaşlar eliyle adeta çökülmüş durumda. 180 milyon dolar bir evde olduğu söyleniyor. Milletvekili Taşkesenlioğlu'nun (AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu) 4,5 milyon avroya bir yat aldığı iddia ediliyor. Boşanma davasından eski eşinden 2,5 milyon dolar istiyor. Bir aile içi anlaşmazlıktan kaynaklı Türkiye bu pisliği öğrendi. Ama 18 gün geçmesine rağmen hala yargıdan tık yok. Hala saraydan ve ülkeyi yönetenden tık yok. Herhalde bu yolsuzluğun, hırsızlığın ucu saraya kadar uzanıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

"MAALESEF TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN PİSLİKLER MİLLİ VE KUTSAL DEĞERLERLE ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Düşünebiliyor musunuz Türkiye'nin en önemli, güvenli kurumu olması gereken; Türkiye'deki, dünyadaki sermayenin izlemiş olduğu SPK Başkanı rüşvetle, iş takibiyle bazı danışmanları aracı kılarak şirketlere çöküyorlar. Milletvekili zenginleşiyor. SPK Başkanı'nın 180 milyon doları evde olduğu söyleniyor ama yargıda hala tık yok. Umarım yapılacak ilk seçimden sonra iktidara geliriz, hem 180 milyon dolar hem 2,5 milyon dolar hem 4,5 milyon avronun ya da başka paralar varsa bunların da hesabını sorarız. Nasıl kapatılıyor? Taşkesenlioğlu bir açıklama yaptı, evinde bir görüntü ortaya çıktı. 'Benim evdeki özel görüntülerim, türbansız halim kamuoyuna yansıtıldı' dedi. Maalesef Türkiye'deki bütün pislikler milli ve kutsal değerlerle örtülmeye çalışılıyor. Türban, Kur'an, bayrak, ezan bu hırsızların pisliğini örtmek için kullanılan bir araç değildir. Bu kutsalların kullanılmasına asla izin vermemek lazım. Maalesef her türlü hırsızlıklarını, pisliklerini kutsal değerlerle kapatmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız." 

"CUMA NAMAZI KILARSA ONUN DA HAYALLERİ GERÇEK OLMUŞ OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında "Keşke Esed Özbekistan’a gelseydi görüşürdüm” dediği iddiasıyla ilgili Ağbaba, "...Bir yazı yazmış gazetede. AKP'nin MYK toplantısında Cumhurbaşkanı'nın üç kez, 'Keşke Esad Özbekistan'a gelse, görüşseydik' dediğini söylemiş. Nereden nereye geldik. Türkiye'nin en büyük meselelerinden bir tanesi mülteci meselesi. Bu da bizim izlemiş olduğumuz politikalardan dolayı. Esad ile Özbekistan'da buluşamadı Erdoğan. Emevi Camii'nde namaz kılmak gibi bir hayali vardı. Yakında Esad'a gider, 'Esad dostum' ile Emevi Camii'nde cuma namazı kılarsa hem onun da hayalleri gerçek olmuş olur" dedi.

"HERKESLE BARIŞABİLİYOR, DÜŞMAN OLABİLİRYOR AMA OLAN TÜRKİYE'YE OLUYOR"

Ağbaba, "Maalesef düne kadar seri katil, katliamcı dediği biriyle aynı masada buluşuyor ve bununla övünüyor. Herkesle barışabiliyor, herkesle düşman olabiliyor. Ama olan Türkiye'ye oluyor. Olan 11, 12 yıl boyunca Suriye'ye, Türkiye'ye oldu. Erdoğan'ın yanlış politikalarının bedelini, Türkiye bugün hala ödemeye devam ediyor. Bu da bir gazeteci tarafından utanmadan övülüyor. O gün atılan yanlış adımların bedelini biz ödüyoruz. Biz geldiğimiz zaman Esad ile masaya oturacağız diyoruz. Mülteci meselesini bu şekilde çözeceğiz diyoruz. Ama maalesef Türkiye 12 yıldan beri Erdoğan'ın, AK Parti'nin yapmış olduğu hataları 10 milyon mülteci ile ödemeye devam ediyor. Biz her zaman bu bölgede barışı, huzuru savunuyoruz. Umarım Türkiye bir an önce kendi yanındaki ülkelerle barışır ve bu mülteci meselesi de bir an önce çözülür. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde en büyük meselelerinden birisi mülteci meselesi. Bunu da başımıza bela eden Recep Tayyip Erdoğan'dır" sözleriyle de Erdoğan'ın ve AKP'nin politikalarını eleştirdi.