CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, bekçilerin vatandaşa şiddet uygulayıp, silah çekmesi gibi keyfi uygulamalarına, “Bizim bildiğimiz manada bekçi mahallenin sevecen babacan ismidir. Ama AK Parti öyle bir yasa getirdi ki şimdi bakıyoruz, bekçiler havaya ateş açıyorlar, ters kelepçe yapıyorlar, bekçiler polislerin yapmadığı birtakım şeyler yapıyorlar” tepkisini gösterdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç son dönemde bekçilerin vatandaşa karşı uyguladığı şiddeti ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Öztunç, “Bizim bildiğimiz manada bekçi mahallenin sevecen babacan ismidir. Ama AK Parti öyle bir yasa getirdi ki, bekçilerden oluşan yepyeni bir kolluk kuvveti kurdu. Bunu yaparken de amacı özellikle AK Partili gençlerden oluşan yeni bir silahlı kuvvet kurmak idi” dedi.

"BEKÇİYE BU KADAR YETKİ VERİLMESİ YANLIŞ"

Bekçilere verilen geniş yetkinin yanlış olduğunu belirten Öztunç şunları söyledi: "Biz o dönem çok itiraz ettik. Bekçiye bu kadar yetki verilmesi yanlıştır. Bekçiye bu kadar yetki veriyorsanız. Polise ihtiyaç yoktur dedik. 41 günlük eğitimle kimseyi bekçi yapamazsınız. Kimseye silah veremezsiniz. Eğitimin daha yüksek olması lazım. Ama AK Parti bizi dinlemedi ve yasayı o şekilde geçirdiler. Bakın yakında bekçi zulümleri çıkacak bunlar haber olacak demiştik. ‘Merak etmeyin bekçi silah kullanamaz, kullanırsa da çok nadir kullanır’ demişlerdi."

"POLİSLERİN YAPMADIĞI BİRTAKIM ŞEYLER YAPIYORLAR"

"Şimdi bakıyoruz, bekçiler havaya ateş açıyorlar, ters kelepçe yapıyorlar, bekçiler polislerin yapmadığı birtakım şeyler yapıyorlar. TBMM çıkan bu yasaya ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne gittik. Anayasa Mahkemesi’nin bir karar vermesi gerekiyor ve aynı zamanda İç İşleri Bakanlığı’nın da bu kanunu güncellemesi gerekiyor. Vatandaş artık öyle bir noktaya geldi ki bekçilere karşı polis çağırmak zorunda kalıyor."