Zaman aşımı riskiyle karşı karşıya  olan Vartinis Katliamı davası bir kez daha ertelendi.

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde 3 Ekim 1993 tarihinde aynı aileden 7’si çocuk 9 kişinin öldürüldüğü Yargıtay 'ın beraat kararını bozması sonrası Vartinis Katliamı'na dair açılan davanın 7’inci duruşması Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tek sanık olan Jandarma Yüzbaşı Bülent Karaoğlu hakkındaki yakalama kararının hala infaz edilmediğinin görüldüğü duruşmada. Davacı ve vekillerinin kırmızı bültenle arama talebi sanığın yurt dışına çıktığına dair bir bilgi olmaması gerekçesi ile bir kez daha reddedildi.

Mahkeme heyeti, sanık Bülent Karaoğlu'nun hala yakalanmadığı ve yakalama kararının devam ettiği gerekçesiyle duruşmayı 22 Eylül 2022 günü saat 15:30'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Vartinis Beldesi’nde 3 Ekim 1993 tarihinde, "örgüte yardım ettikleri" iddiasıyla evlerinin ateşe verilmesi sonucu Nasır ve Eşref Öğüt çifti, en büyüğü 12, en küçüğü ise henüz 3 yaşında olan 7 çocukları ile birlikte can vermişti. Evden sağ kurtulan tek kişi olan Aysel Öğüt, daha sonra olaya ilişkin suç duyurunda bulunmuştu. 

Bunun üzerine dönemin Hasköy Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bülent Karaoğlu, Hasköy İlçe Jandarma Bölük Komutanı Piyade Kıdemli Üst Teğmen Hanifi Akyıldız, Gökyazı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Turhan Nurdoğan ve Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Şerafettin Us hakkında “kasten ev yakmak suretiyle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan dava açılmıştı.