CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un, aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını duyurdu ve iki kurumdan da maaş aldığını belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, bu defa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un ikinci bir maaşı olduğunu açıkladı. Yavuzyılmaz, Twitter hesabıdan yaptığı paylaşımda, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un, genel müdürlük dışında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine de atandığını, 8 Haziran tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasıyla ortaya çıkardı.

KAYNAK, TÜPRAŞ 2021 GENEL KURUL TUTANAĞI

Kaynak olarak TÜPRAŞ 2021 Genel Kurul Tutanağı'nı gösteren Yavuzyılmaz, ayrıca Ermut'un aldığı maaşları da paylaştı: "AK Partili Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sn. Salim Arda Ermut'un, bugün aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığını tespit ettik. Genel müdür maaşı: 14.917TL. TÜPRAŞ YK aylık ücreti: 52.000TL. Aylık toplam gelir: 66.917TL. Kaynak: TÜPRAŞ 2021 Genel Kurul Tutanağı." https://twitter.com/yavuzyilmazd/status/1402341057719832587