Van Bahçesaray'da dün akşam saatlerinde bir minibüs çığ altında kaldı. Minibüste bulunan 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Çığ altında kalan 2 kişi için arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler ise bugün öğle saatlerinde çığ altında kaldı. AFAD, ikinci faciada 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını aktardı.

Van-Bahçesaray Karayolu'nun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine dün akşam saatlerinde çığ düştü. Çığ altında kalan 15 kişinin hastanelere sevk edildiği bildirildi. Son yapılan açıklamada da, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı, çığ altında kalan 2 kişiye ulaşma çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

ARAMA KURTARMA EKİBİNİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Minibüste bulunan iki kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin de üstüne çığ düştü. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, yaptığı ilk açıklamada, "Bölgede 300 kişi çalışıyordu. 5 aracın operatörü de dahil 50'den fazla kişi çığ altında" ifadelerini kullandı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, "Çığ altında kalan 25 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı" dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, kurtarılanların sayısının 30'a yükseldiği aktarıldı.

VAN AFAD İL MÜDÜRÜ VE CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI DA ÇIĞ ALTINDA KALDI

Çığın altında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar da kaldı. Orhan ve Uçar, çığın altından çıkarılarak hastaneye sevk edildi. İçişleri Bakanlığı'nın son açıklamasında da, "Çığ altında kalan 10-15 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor" ifadelerine yer verildi.

VALİ: ÇIĞ ALTINDA KAÇ KİŞİ KALDIĞINA DAİR NET BİLGİ YOK

AFAD'tan yapılan açıklamada, 33 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı belirtildi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, hastaneye sevk edilen 30 kişiden 9 kişinin durumunun ağır olduğunu da kaydeden Vali Bilmez, "Çığ altında kaç kişinin kaldığına dair net bilgi yok. Çalışmalar sürüyor" diye konuştu. *Öte yandan, ikinci çığ sonrası panik anı kameralara böyle yansıdı: https://twitter.com/dokuz8haber/status/1225030419554426881

İKİ ÇIĞ FACİASINDA 38 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Van'da dünden itibaren gerçekleşen çığ faciasında son durum ise şöyle: *Birinci çığ faciasında 5 kişi, ikinci çığ faciasında ise şu ana kadar 33 kişi hayatını kaybetti.

SAADET PARTİ İLÇE BAŞKANI DA HAYATINI KAYBETTİ

Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Van-Bahçesaray kara yolunda meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybetti. Haberi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından duyurdu. Karamollaoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Van'da meydana gelen ve yüreklerimizi dağlayan çığ felaketinde hayatını kaybeden Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanımız Mehmet Emin Kurt'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz bütün canlarımız için milletimizin başı sağolsun."

SİYASİLER DE VAN'A GİDİYOR

CHP'li 5 milletvekili, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çığ faciasındaki gelişmeleri takip etmek için Van Bahçesaray'a gidiyor. HDP Van Milletvekili Tayyip Temel, "Duyarlı halkımıza bu zor zamanda Bahçesaray halkı ile dayanışmayı büyütmeye, yaraları beraber sarmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Van-Bahçesaray Karayolu'nun 33. kilometresinde dün ve bugün yaşanan çığ facialarında toplam 38 kişi yaşamını yitirdi. Çığ faciasının yaşandığı bölgede arama kurtarma çalışmalarına ara verildiği, yarın devam edileceği aktarıldı.