AFAD'ın verilerine göre, Tuşba ilçesindeki depremin büyüklüğünün 5, derinliği ise 18,89 kilometre. Kandilli Rasathanesi ise depremin yerinin Muradiye, büyüklüğünün 5,3 ve derinliğinin 5 kilometre olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca, "Hastanelerimize herhangi bir ihbar gelmedi. Can kaybı veya yaralı yok" açıklamasını yaptı.

Van ve çevresinde hissedilen depremin ardından endişe yaşayan birçok kişi evlerini terk etti. Deprem bilimci Prof Dr Naci Görür sosyal medya paylaşımında, "Van'ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. Birkaç saat önce Muradiye-Kuşcu'da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu'nda da 4,5'luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok" ifadelerine yer verdi.

Depremlerin saatini ve büyüllüğünü anlık takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile AFAD'ın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.