Rudaw'da yer alan habere göre, Van gündemini aylardır meşgul eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) seçiminde sular durulmuyor.

Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçiminde mavi liste adayı Necdet Takva’nın iki oy farkla kazandığı seçimlerde beyaz liste adayı Zahir Kandaşoğlu itirazda bulunmuştu.

İtiraz üzerine İl Seçim Kurulu seçimleri ikinci kez iptal etti. Alınan iptal kararı Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Kararla birlikte Necdet Takva’nın başını çektiği mavi liste 1. Meslek Grubunu kazanmış oldu.

İl Seçim Kurulu’nun aldığı iptal kararının YSK tarafından bozulmasıyla birlikte Takva bir kez daha seçimin kazananı olarak ilan edildi.

Bu karar sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni başkanı resmen seçme ile ilgili hareketlilik de başlarken Van TSO’nun yeni meclisi yarın saat 9:00’da yeni başkanı seçmek üzere toplanma kararı aldı.

Kandaşoğlu: YSK kanuna aykırı inceleme yapıyor

Öte yandan Kandaşoğlu, karara ilişkin Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Türkiye’de bir ilki yaşıyoruz. TOBB yasasına göre İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu karar kesin olmasına rağmen, YSK usule ve kanuna aykırı olarak inceleme yapıyor. Hukuki açıdan garabet bir kararı imza atyor kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

22 Ekim’de yapılan seçimlerde mavi liste adayı Necdet Takva 19 gruptan 9’nu alırken, beyaz liste adayı baskanı Zahir Kandaşoğlu ise 10 grup kazanmıştı.

Ancak YSK Kandaşoğlu’nun aldığı 1. Meslek Grubunu iptal etmişti. İptal sonrası yapılan seçimlerde mavi liste ayı Necdet Takva iki oy farkıyla seçimleri kazanmıştı. Karar Beyaz liste grubu başkanı Zahir Kandaşoğlu’nun yaptığı itiraz ile seçimler il seçim kurulu tarafından iptal edilmişti ve 28 Ocak’ta seçimler için gün verilmişti.

Karar üzerine Necdet Takva kararı Yüksek Seçim Kuruluna taşımıştı.