Van Barosu, üye avukatlarına dönük fiziki saldırıyı kınayarak, saldırgan gruba müdahale etmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Van Barosu, üye avukatları Mehmet Sait Bayıt, Sinan İşler ve Rojhat Levent Özgökçe’nin duruşma sonrası bir grubun saldırısına uğramasına dair adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda avukat katıldı. Baro Başkan Vekili Bayram Baykal,  

avukat arkadaşlarının bugün görülen bir duruşma sonrası 15 kişinin saldırısına uğradığını aktardı.

Baykal, "Yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılara karşı gerekli önemler ve caydırıcı cezalar verilmediğinden saldırılar sırandan bir hal almıştır. Avukatların takip ettikleri dosya ile özdeşleştirilmesi, taraf olarak görülmesi nedeni ile kendilerine saldırılmasının kabul edilecek yanı yoktur. Son dönemlerde Türkiye’de avukatlara yönelik gerçekleşen saldırılara karşı kamu makamlarının gerekli önlemleri almaması ve bu saldırılara karşı müsamaha gösterilmesi yeni saldırıları da beraberinde getirmektedir” denildi.  

Saldırının adliyede polislerin gözleri önünde gerçekleştiğini ifade eden Baykal, hem polisler hem de saldıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.