Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla bugün yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, törende şöyle konuştu:

“AÇIN SESİNİ DUYDUK”

“Sayın Genel Başkan’ımız bugün Mersin’i onurlandırdı. Kendisine müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanı’m, belediye başkanı olduğumuzda çok önemli tavsiyeler verdiniz. Bunu harfiyen uyguladık. İlk önce şunu söylediniz; ‘Altyapı yaparsın, otobüs alırsın; metro, yol yaparsın ama öncelikli olarak Mersin’in fakirine, fukarasına, gurebasına bakmak zorundasın.’ Bu, önemli bir tavsiyeydi. Ben, belediye başkanlığına bu tavsiyeyle başladım. ‘Asla ayrımcılık, adaletsizlik yapmayacaksınız’ dedi. ‘Zaten bu ülkenin en büyük sorunu adaletsizlik’ dedi. ‘Eleştirdiğimiz konularda dönüp biz de aynısını yapmayalım’ dedi. ‘Asla kul hakkı yemeyeceksiniz’ dedi. Sayın Genel Başkan’ım; biz, bu tavsiyelerle yola çıktık. Bu değerli tavsiyelerinizle Mersin halkına, Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar insanları ayırmadan; siyasetine, rengine, meşrebine, kimliğine bakmadan hizmet yaptık. Onların yardımcısı olduk. Açın sesini duyduk. Acısı olanın acısını duyduk.

“6 LİRAYA YEMEK, ÇORBA SUNDUK”

Geçen gün bir arkadaşım, sosyal politikalar konusunda bana bir soru yöneltti. Dedi ki ‘Sosyal politikalarda ne yapıyorsunuz?’ ‘Bana öyle sorma, ne yapmıyoruz ki onu sor bakalım’ dedim. Her şeyi yapıyoruz. Sizin önem verdiğiniz gençler, kadınlar, çocuklar; biz onları baş tacı yaptık. Çocuklarımızın iyi bir üniversiteye gitmesi için dershanesini düşündük. Kışın sıcak, yaz aylarında soğuk ortamlarda ders çalışmalarını sağlayacak okuma salonları yaptık. 6 liraya yemek, çorba sunduk. Aşevinden en sıhhatli, güzel, sağlıklı yemekleri onlara gönderdik. Evde hastası olanlar bilir, Allah kimsenin evine vermesin; vatandaşlarımızın belli yaştan sonra kimseye muhtaç olmaması için onların evladı olduk. Hasta yurttaşlarımızın ayağına kadar gidip onların bakımını sağladık. Onlara arkadaşlık ettik. Sizin bize olan tavsiyelerinizi harfiyen yerine getirdik.

“BURASI, GÖÇLERLE BÜYÜMÜŞ BİR KENTTİR, TÜRKİYE’NİN ÖZETİDİR”

Mersin, kardeşlik kentidir. Mersin, herkesin huzurla yaşadığı bir kenttir. Doğudan batıya, kuzeyden Orta Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya, Karadeniz’e kadar her insanın daha iyi bir umut, gelecek arayışıyla gelip yaşadığı bir kenttir. Burası, göçlerle büyümüş bir kenttir, Türkiye’nin özetidir.

“MERSİN’İN 10 YILLIK TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI ALDIK”

Biz, en büyük projemizi gerçekleştirdik. Biz, Mersin’e huzur, mutluluk, barış ve sevgi getirdik. Zannetmeyin ki sadece sosyal politikalarla dört yılımızı geçirdik. Metronun temelini Sayın Genel Başkan’ımızla geçtiğimiz yıl, Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümünde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte attık. Altyapı, üstyapı, sosyal-kültürel alanlar yaptık. Mersin’in 10 yıllık toplu taşıma araçlarını aldık.

Bugün de 41 aracı teslim alacağız. 2 yıl önce Mersinlilere şu sözü vermiştik. ‘Sizlere modern, çevre dostu, konforlu, her türlü ihtiyacınızı karşılayacak 272 otobüse ihtiyaç var’ dedik. Bunları da alacağımızı söyledik. Bugün, verdiğimiz o sözü tutmanın gururuyla Mersinlilerin karşısındayız.

“MERSİN’DE ÖĞRENCİLER, OTOBÜSLE 1 LİRAYA SEYAHAT EDİYOR”

Burada artık, Türkiye’nin en modern otobüs yerleşkesinde Mersinlilere hizmet vereceğiz. Çevre dostu bir tesis. Otobüsleri yıkadığımız suları tekrar arıtarak içme suyu kalitesinde tekrar kullanacağız. Otobüsleri tekrar yıkayacağız. Bu tesisin yeri, eski çöp alanıydı. Burayı ıslah ederek gayet emniyetli bir zemin haline getirdik. Bu otobüslerin önemli bir özelliği daha var. Mersin’de öğrenciler, otobüsle 1 liraya seyahat ediyor. Bu tesisin ve 272 otobüsün güncel değerlemesini yaptığımız zaman, buraya harcadığımız para 1 milyar 144 milyon 48 bin lira. Mersinlilere onların kaynaklarından, helal emeklerinden, vergilerinden, aktardıkları paralardan harcadığımız bu hizmet helali hoş olsun.

“SAYIN GENEL BAŞKAN’IMIZ CUMHURBAŞKANI’MIZ OLDUĞUNDA, BUGÜNE KADAR MERSİN’E YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİN EN AZ 4-5 KATINI YAPACAĞIZ”

Biz burada olduğumuz sürece bu kentte hep huzur olacak. Hep kardeşlik olacak. Burada vatandaşlarımız kendini iyi hissedecek. Sizin talimatlarınız ve tavsiyeleriniz doğrultusunda, ama bizim de hakkımız yenmesin. Bizim genetik kodlarımızda bu var zaten. Biz, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Türkiye’de kurduğu partide belediye başkanlığı yapıyoruz. Mersin’i metropol kent yapacağız. Önemli bir iddiayı da Genel Başkan’ımızın huzurunda da dile getirmek istiyorum. 4 ay sonra seçim var. Size sözümdür; Sayın Genel Başkan’ımız Cumhurbaşkanı’mız olduğunda, partimiz Millet İttifakı’yla beraber iktidar olduğunda, bugüne kadar Mersin’e yaptığımız hizmetlerin en az 4-5 katını yapacağız. O zaman Türkiye’ye adalet gelecek. Ayrımcılık ortadan kalkacak. Biz, kendi hükümetimize, ‘Bize ayrımcılık yapın’ demeyeceğiz. Adalet isteyeceğiz. Şimdiki gibi olmayacak. Metro, süratle yapılacak. Mersin’den bir söz daha vermek istiyorum; 4 ay sonraki seçimde Mersin, demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak. Millet İttifakı’nın ve Millet İttifakı’nın desteklediği adayın en yüksek oy aldığı yerlerin başında Mersin gelecek. Bu kararlılığımızı da buradan sizlere aktarmak istiyorum.”