Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Halk TV’de yayınlanan ‘Demokrasi Meydanı’ programına canlı yayın konuğu olarak katılan Başkan Seçer, deprem sonrası yaşananlar, alınan ve alınması gereken kararlar ile depremzedeler için yapılan çalışmalar ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine dair açıklamalarda bulundu. İki ay sonra Türkiye’nin seçime gideceğini hatırlatan Başkan Seçer, “İktidar değişecek. Türkiye değişim istiyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Yani mahkeme kadıya mülk değil. Bu iktidar süresini tamamlamıştır. Artık taze bir kana ihtiyaç vardır” diye konuştu. Seçer, Mersin’de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaklaşık yüzde 70 oy çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi. 

“OY HAKKI KUTSALDIR”

Kendi seçim bölgesinde oy kullanmak isteyen depremzedelere Büyükşehir olarak imkanlar ölçeğinde destek olacaklarını belirten Seçer, “Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman; o bölgeler mesafe olarak bize yakın. Biz de o günkü fiili imkanlar üzerinden depremzedelerimize elimizden gelen desteği sağlayacağız. Oy hakkı kutsaldır” açıklamasını yaptı. 

Programda, deprem ve önceki gün yaşanan sel felaketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, Şanlıurfa’da yaşanan selden sonra Büyükşehir İtfaiyesi’ne bağlı profesyonel ekiplerin bölgeye yardıma gittiğini belirterek, şunları söyledi:

“Duyar duymaz 5 profesyonel profesyonel dalgıcımız, kurtarma botumuz, araç, ekipman gittiler ve şu anda çalışıyorlar. Aslında yağmur bir doğa olayı. Siz önlem almazsanız, dereleri doldurup inşaat yaparsanız bu çok büyük bir felakete dönüşür, o zaman asrın felaketi olur.”

Küçükkaya’nın Mersin’in, aldığı yükün altından nasıl kalkacağını sorması üzerine Seçer, Büyükşehir olarak akıl ve öngörü ile bu süreci iyi bir şekilde yönettiklerini ve yönetmeye devam ettiklerini, ancak merkezi hükümetin de bu konuda adımlar atması gerektiğine işaret etti. ‘Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’ kurmak için de çalışmalara başladıklarını paylaşan Seçer, belediyelerin siyasetin çok yoğun hakim olduğu yerler olduğuna dikkat çekerek, “Liyakati öncelemeyip siyasete önem verdiğiniz, taraftarınız, akrabanız, eşiniz, dostunuz ama liyakati olmayan insanlarla yol yürüdüğünüz zaman yolda kalırsınız. Şu anki hükümetin başına geldiği gibi aynen de tablo bu” diye konuştu. 

“MERSİN ORTAK PAYDASINDA, MİLLET İTTİFAKI, CUMHURIYET İTTİFAKI AYRIMI OLABİLİR Mİ”

TBMM’de, depremlerin ardından Mersin’in aldığı göçün araştırılmasıyla ilgili bir Araştırma Komisyonu kurulması yönünde bir teklif sunulduğunu hatırlatan Başkan Seçer, “Cumhur İttifakı’na mensup partilerin dışında bütün partilerin milletvekilleri bu talebi dile getirdi. Ama Cumhur İttifakı’nın milletvekillerinden tık yok. Mersin ortak paydasında, Millet İttifakı, Cumhuriyet İttifakı ayrımı olabilir mi” diye sordu.

“MERSİN ORTAK PAYDASINDA BİR ARAYA GELELİM”

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın “Deneyimli bir siyaset insanısınız, Mersin için gidin bizzat Cumhurbaşkanı’yla görüşün. Çünkü bu Mersin’in meselesi. Mersin önemli. Mersin’e biraz daha ilgi gösterseler Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan en güzel yüzü olur” sözleri üzerine Başkan Seçer, şunları söyledi:

“İsmail Bey bu önerinizi çok değerli buluyorum. Bu önerinizi de dikkate alacağım ve gereğini yapacağım. Umarım Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu alma imkânım olur, gider görüşürüm. Metro konusunda da gittim görüştüm, bir çözüm elde edemedim. Sadece görüşmek değil, görüşürüz. Görüşmekten bizim açımızdan beis yok. Bir başkasının görüşmesi, görüşme açısından beis görebilir bunu ama benim böyle bir derdim yok. Ben neticede Mersin ortak paydasında bir araya gelelim diyorum.”

CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde çok iyi işler başardığını ve bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde çok önemli bir referans olduğunu belirten Başkan Seçer, şöyle konuştu:

"Şimdi yerel iktidarın hakimiyiz. Yani Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 45’ini ve ekonomisinin de 3’te 2’sini oluşturan kentlerde belediyeleri yönetiyoruz. Bu muazzam bir referans. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara seçmenine; ‘Belediyelerimizin uygulamalarını 4 yıldır takip ediyor, hatta yaşıyorsunuz. Hizmetlerimizi görüyorsunuz. Vatandaşa bakış açımızı biliyorsunuz. Huzuru, insanların birbirini sevmesini, saymasını, barış, sevgi dilini ne kadar önemsediğimizi görüyorsunuz. İşte bizim iktidarımızda da Türkiye böyle olacak’ diyebiliriz.”

TRAVMA SONRASI İYİLEŞME MERKEZİ KURULACAK 

Depremden etkilenen yurttaşlara psikolojik destek sağlanması gerektiğini söyleyen Seçer, Büyükşehir olarak ‘Travma Sonrası İyileşme Merkezi’ kuracaklarını duyurdu. Bu desteğin insanlar için artık gıda kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Seçer, “Geçici Barınma Merkezlerinde depremzedelerimize terapi hizmeti de veriyoruz. Bu artık gıda kadar ihtiyaç. Gıdayı aldınız, yaşama devam ediyorsunuz. Suyunuzu içtiniz, bir barınacak yeriniz var ama hayata tutunabilmeniz için en önemli şartlardan bir tanesi de psikolojik olarak iyi durumda olmanız. Hayata motive olmanız, yaşama arzunuz, yaşama isteğiniz bir amacınızın olması. Bunu da uzmanlar sayesinde daha rahat sağlarsınız. Hem deprem bölgesinde kalan yurttaşlarımız için hem göç eden insanlarımız için bu son derece önemli” dedi.

Küçükkaya’nın Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi aşamasında yaşanan krize dair yönelttiği soruyu da yanıtlayan Seçer, şunları söyledi:

"İNSANLAR KAVGA İSTEMİYOR, İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR"

“Türkiye demokrasisinin tekrar rayına oturması, gerçek sisteme, parlamenter sisteme dönmesi ve ülkemizin bu girdaptan bir an önce çıkması bizim için bir görevdir. Birlikten güç doğar. Hep beraber 14 Mayıs'ta milletimizin karşısına zaferle çıkalım diye hesap ettik. Biz de naçizane katkımızı yaptık, bu noktalara geldik. Önemli olan bu noktalara gelmekti. Halk indinde iyi karşılandı. İnsanlar kavga istemiyor, iş birliği istiyor.”