Belediye, alanında uzman kadronun istihdam edildiği tesisle, özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların eğitim faaliyetlerine ve kadınlara katkı sunmayı amaçlıyor. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Engelsiz Yaşamevi ve Kadın Faaliyet Evi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Çocuklarının hemen alt katta en üstün kalitede ve güvenli bir ortamda eğitim aldığını bilen kadınlarımız burada gönül rahatlığıyla vakit geçirebilecek, üretebilecek ve hepsinden önemlisi özgürleşebilecek. Biz de sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışımızla, halkın belediyesi olarak evlatlarımızın ve ülkemizin aydınlık yarınları için azim ile çalışmaya devam ediyoruz. Her projemizi tamamladığımızda, bir yeni hizmeti daha halkımıza sunduğumuzda ortaya çıkan memnuniyet ile her seferinde doğru ve faydalı bir iş yaptığımızı yeniden görüyoruz. Şundan çok eminim: bugün açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Yaşamevi ve Kadın Faaliyetevi’mizde evlatlarımızın ve Uzunköprü’nün güçlü kadınlarının gözlerindeki mutluluğu ve umudu hep birlikte göreceğiz ve birbirimize bakıp çok iyi, çok güzel bir iş yaptık diyeceğiz. Bugün burada bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Her birinizi çok ama çok seviyorum.”

Engelsiz Yaşamevi ve Kadın Faaliyet Evi’nin açılış töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ ve ‘Dünya Türk Kahvesi Günü’ de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkan Becan, etkinliğin arından yaptığı sosyal medya paylaşımında, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü için bir araya geldik ve Dünya Türk Kahvesi Günü sebebiyle, kahvelerimizi yudumlayarak birçok değerli antika eseri barındıran Türk Kahvesi Koleksiyonu'nu inceledik” dedi.