Elif Yılmaz, boşanmak istediği ve şikayetçi olduğu Ersin Yılmaz adlı erkek tarafından 24 Eylül 2020'de katledildi. Cinayet ile ilgili davanın ilk duruşması bugün İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Fail Ersin Yılmaz duruşmada susma hakkını kullandı. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 3 Şubat 2022'ye erteledi.

HABER: ESRA TOKAT

Elif Yılmaz'ı öldürdükten sonra yine aynı gün bir başka arkadaşını da öldüren fail Ersin Yılmaz hakkında üzerine atılı suçun niteliği, mevcut deliller, yakalama tutanağı, kaçma ve kuvvetli suç şüphesi, öngörülen ceza miktarı dikkate alınarak, adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı kaydedilerek tutuklanma kararının devamına karar verildi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin takip ettiği davada bir sonraki duruşma 3 Şubat 2022'de saat 12.00'da görülecek.

NE OLMUŞTU?

Evliliği boyunca şiddet gören Elif Yılmaz’ın boşanmak istediği ve şikayetçi olduğu erkek tarafından katledilmesiyle ilgili dava yarın başlıyor. Sürekli şiddete maruz kaldığı için çok kez aile evine dönmek isteyen, ancak fail Ersin Yılmaz'ın silah zoruyla ve tehditleriyle eve dönmek zorunda kalan Elif Yılmaz, öldürülmeden 3 ay önce gördüğü şiddet nedeniyle uzaklaştırma kararı aldırdı. Elif Yılmaz'ın kardeşleri de polisi arayarak kardeşlerinin öldürülmek üzere olduğunu bildirdi. Ardından olay yerine gelen polis eşliğinde şikayette bulunan Elif Yılmaz şiddetli geçimsizlik yaşadığını, eşinin kendisine kötü davrandığını, kendisini darp ettiğini ve ölümle tehdit ettiğini, eşinden şikayetçi olduğunu, boşanmak istediğini ifade etti. Ardından Gaziosmanpaşa 1. Aile Mahkemesi'nin 2020/1864 Değişik İş Kararıyla eşi hakkında 6284 s. Kanun gereği tedbir kararı ( 3 aylık uzaklaştırma kararı) verildi.

UZAKLAŞTIRMA KARARININ SONA ERDİĞİ GÜN ÖLDÜRDÜ

Tüm bunlara rağmen herhangi bir ceza almayan fail Ersin Yılmaz, uzaklaştırma kararının sona erdiği gün Elif Yılmaz'ı katletti. Fail Ersin Yılmaz olayın ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Fail Ersin Yılmaz’ın yargılandığı dosyada, iddianame kapsamında savcılık Türk Ceza Yasasının 82.maddesi uyarınca, tasarlayarak eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ceza talep etti.