Paraguaylı bir uyuşturucu çetesinin lideri 'sevimli tombul' lakaplı Cesar Ortiz'in ülkenin yüksek güvenlikli hapishanesinden kaçtığı anlar ilk kez yayınlandı.

Ortiz’in 29 Mayıs’ta ülkenin başkenti Asunción’daki kötü üne sahip Tacumbú Ulusal Hapishanesi’nden kaçtığı açıklandı. Ortiz’in kadın kılığında hapisten kaçtığı anları paylaşan Paraguaylı yetkililer, bir kadının ziyaret için Ortiz’le görüştüğünü, ziyaret sırasında uyuşturucu baronunun kadınla yer değiştirdiğini anlattı.  Uyuşturucu baronunun bir etek ve bluzun yanı sıra tırnaklarına beyaz oje sürdüğü, takma kirpik ve peruk taktığı ve yüzüne makyaj yaptığı da görüldü.

HEMEN YAKALANDI

Kadın kılığında hapishaneden kaçmayı başaran uyuşturucu baronu, hapishaneden birkaç sokak ötede yakalandı. Polis, Ortiz’in kaçmasına yardım ettiği öne sürülen üç kişiyi daha tutukladığını açıkladı.

Ortíz, yakalandıktan sonra, Asunción’a 32 mil uzaklıktaki Emboscada Ulusal Hapishanesi’ne götürüldü.

KLANLAR SAVAŞI YAŞANIYOR

Ünlü uyuşturucu baronunun hapisten kaçması, ülkede hapishanelerdeki güvenlik endişelerini de yeniden gündeme getirdi.

Paraguay’da Ortiz’in liderliğini yaptığı Rotela Klanı, hapishane sistemindeki uyuşturucu ticaretinin kontrolü için Brezilya’nın en güçlü hapishane çetesi ve kokain ihracatçısı First Capital Command ile devam eden büyük bir savaşta.