CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda; iktidarın dış politikada U dönüşleri yaptığını belirterek, “Tüm bu vicdansız, ahlaksız U dönüşleri saraydaki tek adam ve damat beyin şahsi ihtirasları uğruna tam takır bıraktıkları Merkez Bankamıza 3-5 milyar dolar girsin diye yapılıyor. Bunu belki siz içinize sindirebilirsiniz ama bu millet içine sindiremiyor… Sırada Esad ile el sıkışmak var. Tüm dünyadan izole olmasına rağmen Esad bile size güvenmiyor” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, “Türkiye’de on binlerce yurttaşımız tweet attı diye hapse girerken, siyasi davalarda yüzlerce masum insan hapislerde çürütülürken, bu iğrenç olayın faillerinin hala serbestçe dolaşabiliyor olmasını lanetliyorum. Siz sustunuz ama biz asla susmayacağız” diyerek, kız çocuğunun 6 yaşında evlendirilmesini kınadı.

İktidarın dış politikasını eleştiren Çakırözer, “Her ilkesiz onursuz dönüşün, onların söylemiyle normalleşmenin bir tarifesi var. Bu ülkede gazetecileri parçalayıp, yok edenlerle kucaklaşmak 5 milyar dolar. Türkiye’de darbe planladığını iddia ettiğiniz, elinde 251 şehidin kanını taşıdığını söyledikleriniz ile pasta kesmek 5 milyar dolar, Uygur Türkleri zulüm görürken Çin ile can ciğer kuzu sarması olmak 6 milyar dolar. Rumlar ile bir değil 2 petrol anlaşması yapan Katar ile kucaklaşmak 10 milyar dolar. Darbeci Sisi ile el sıkışmak şimdilik para yok. Sadece saraya gönderilen mango suları var. Çünkü neden, sizin ihvancılıktan vazgeçtiğinize henüz güvenmiyorlar. Sırada Esad ile el sıkışmak var. Tüm dünyadan izole olmasına rağmen Esad bile size güvenmiyor” diye konuştu.

“İKTİDARINIZI GÜVENLİ LİMAN OLARAK GÖRÜYORLAR Kİ YATLARINI BU ÜLKEYE DEMİRLİYORLAR”

Çakırözer, “Tüm bu vicdansız, ahlaksız U dönüşleri saraydaki tek adam ve damat beyin şahsi ihtirasları uğruna tam takır bıraktıkları Merkez Bankamıza 3-5 milyar dolar girsin diye yapılıyor ya. İşte bunu belki siz içinize sindirebilirsiniz ama bu millet içine sindiremiyor. Sayın Bakan diyorsunuz ki ‘Yatırımcılar için güvenlik bir liman olduk’. Sizin yatırımcı dediğiniz Putin’in gizli ortakları ise başka. O oligarklar, o kara paracılar, uyuşturucu baronları iktidarınızı güvenli liman olarak görüyor ki yatlarını bu ülkeye demirliyorlar” dedi.