Urfa'da, dün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden sağanak sele neden oldu. Kenttin simgesi Balıklıgöl taştı, çok sayıda ev ve araç su altında kaldı. Kent merkezindeki köprülü Abide Kavşağı'nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışanlar ile itfaiye ekibinin de aralarında bulunduğu altı kişi sel sularına kapıldı. Dalgıçlar bölgede arama kurtarma çalışması yaparken Urfa Valisi dört kişinin öldüğünü açıkladı. Kayıp ,iki itfaiye eri ise aranıyor.

ADIYAMAN'DA DA BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde de bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu bir kişinin vefat ettiği, dört kişinin kaybolduğu açıklandı.

HASTENEYİ SU BASTI

Urfa'da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah saatlerinde etkili oldu.

Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su basarken kentte eğitime bir gün ara verildi.

Urfa'da sağanak: Bir kişiye yıldırım isabet etti, okullar tatil edildi    Urfa'da sağanak: Bir kişiye yıldırım isabet etti, okullar tatil edildi

SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağlanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

CAN PAZARI

Kentin merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı'nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta bir kadın ile bir çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı.

DÖRT KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sel sularıyla taşan kavşakta iki itfaiye eri ile dört vatandaş sel sularına kapıldı. Vali dört kişinin öldüğünü açıkladı. Kayıp iki er aranıyor.