Urfa’dan Ordu Ulubey ilçesine fındık toplamak için giden mevsimlik işçilerin kaldığı çadırlar sabah saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle su altında kaldı. Hala devam eden yağışlar nedeniyle yaklaşık 300 kişinin konakladığı 30 çadır kullanılamaz hale geldi.

Telefon ile ulaştığımız işçilerden Ali Bozkurt, önlem alınmadığını belirterek, Ulubey Belediyesi’nin yardım taleplerini yerine getirmediğini aktardı.

"SEL OLMA RİSKİ VAR"

Belediye’den konteyner ve kum talebinde bulunduklarını söyleyen Bozkurt, belediye yetkililerinin “Halledeceğiz” demesine karşı henüz bir şey yapmadıklarını belirtti. Belediyenin yüzlerce insanı mağdur ettiğini de ifade eden Bozkurt, “Demek burada insanlar ölse kimse yüzümüze bakmayacak. Yağışlar git gide artıyor. Sel olma riski var. Acil buraya konteyner gönderilmesi lazım. Biz kendi imkanlarımız ile kum satın aldık. Yağışlar devam ediyor ve kaç gün sürecek belirsiz. Yemek yapmakta zorlanıyoruz. Yağışlar nedeniyle elektriğimiz kesildi. Karanlıktayız ve akşam nasıl uyuyacağız bilemiyoruz. Ne olacak biz de bilmiyoruz. Ordu’ya 15 gün önce geldik, ne yapacağız bilemiyoruz” şeklinde konuştu.