Urfa İl Kadın Platformu, Afganistan’da yönetimin Taliban’ın eline geçmesi ile hayatları tehdit altına giren kadınlar ile dayanışmak amacıyla Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra onlarca platform üyesi katıldı.

MA'nın aktardığına göre Platform adına konuşan Yaşam Evi Kadın Yardımlaşma Derneği Yöneticisi Serpil Geyik, Taliban karşıtı olan hiç kimse için artık can güvenliği olmadığını söyleyerek, “Her şeyi göze alıp sokağa çıkan Afganistanlı kadınlar, çalışma hakkını, eğitim hakkını ve siyasete katılım hakkını istiyorlar. Güvenli bir toplumda yaşama haklarını istiyorlar. Hayatları için direnen Afganistanlı kadınların seslerine ses olmak için bugün sokaktayız. Hayatları için direnen Afganistanlı kadınların yanındayız” dedi.

‘TALİBAN’I MEŞRULAŞTIRMA’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Taliban’ın inancıyla ters yanımız yok” dediğini hatırlatan Geyik iktidara seslenerek, “Taliban’la irtibat halinde olduğunu açıkça ilan eden iktidara sesleniyoruz; Kadın bedenini savaş ganimeti olarak gören Taliban örgütüyle hiçbir görüşme, anlaşma yapılamaz. Afganistanlı kadınların yaşamlarını tehdit eden Taliban’la pazarlık yapma, anlaşma, Taliban’ı meşrulaştırma, tanıma!” diye belirtti.

‘EŞİT BİR DÜNYA KURACAĞIZ’

Taliban’ın sokak gösterilerinde silah kullanmasına rağmen, kadınların sokağa çıktığına vurgu yapan Geyik, devamında şunları söyledi: “Tüm kadınları uluslararası dayanışmaya, Afganistanlı kadınların çığlığına ortak olmaya çağırıyoruz.  Afganistan kadın orkestrasının 8 Mart marşında söylediği gibi Ellerimizi ve sesimizi birleştirirsek, birlikte yürürsek hayatta kalacağız. Dayanışma ve kız kardeşlikle yeni bir dünya, eşit bir dünya kuracağız.”