Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Ferhan Şensoy, 70 yaşında hayata veda etti. Acı haberi kurucusu olduğu, Ortaoyuncular'ın Twitter hesabı duyurdu. Açıklamada, "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy’u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" denildi.

Şensoy, geçirdiği iç kanama nedeniyle 2 Temmuz'dan bu yana hastanede tedavi görüyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören; ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Şensoy, 2 Eylül'de toprağa verilecek.

DERYA BAYKAL: KIZLARIMIN BABASINI KAYBETTİK

Şensoy'un 2 kızının annesi Derya Baykal, sosyal medya hesabından "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…" paylaşımında bulundu.

"BABAM UÇTU GÖKLERE"

Usta ismin kızı Müjgan Ferhan Şensoy, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Şensoy, "Babam uçtu göklere…" diye yazdı. 

KILIÇDAROĞLU: "ÜLKEMİZ BÜYÜK BİR SANATÇISINI KAYBETTİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy için, "Tiyatromuzun kıymetli üstadı Ferhan Şensoy’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz büyük bir sanatçısını kaybetti" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ferhan Şensoy için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

"Tiyatromuzun kıymetli üstadı Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz büyük bir sanatçısını kaybetti. Ailesine, sevenlerine, sanat camiasına, ülkemize başsağlığı diliyorum."

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Ferhan Şensoy için taziye mesajı yayımladı. "Tiyatro ve sinema dünyamız büyük bir çınarını kaybetti" diyen Ersoy, devamında "Ferhan Şensoy’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaştığı başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Tiyatromuzun duayeni #FerhanŞensoy’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Geleneksel tiyatronun yarınla güçlü bağını kurmuş çok değerli bir sanatçımızdı. Rahmet diliyorum."

Usta tiyatrocu Orhan Aydın,"Tiyatromuz canını,sevinçli aklını,ruhunu kaybetti ben ise yol arkadaşımı, can dostumu yitirdim. Toprağın çiçekler kokacak canım #FerhanŞensoy asla unutulmayacaksın.. asla" notunu paylaştı.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da "Hayatın en kötü günlerinden biri ! Bu mesleği seçme sebebim, ilk yol göstericim, aslan gibi dimdik durabilen, cesur Usta FERHAN ŞENSOY’u kaybettik" diye yazdı.

Oyuncu Mert Fırat da Ferhan Şensoy için, "İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak… #FerhanŞensoy" diye yazdı.