Timothy Ash ayrıca "Türk Lirası'nın değer kaybını önlemek için yeni bulunan döviz rezervini çarçur ediyorlar. Aptalca." diye yorum yaptı.

Merkez Bankası son 7 aydır yüzde 14'te tuttuğu politika faizini bugünkü toplantısında piyasalara ters köşe yaparak beklenenin aksine sabit tutmadı ve indirdi. Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine sürpriz bir şekilde faiz indirimine giderek faizi 100 baz puan indirerek yüzde 13'e düşürdü.

Beklenmeyen karar dünyaca tanınan ekonomist Timothy Ash değerlendirdi. Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirmesini “Gülünç ve saçma” buldu.  

  

Sosyal medya hesabı Tweitter'dan paylaşım yapan Ash, Türkiye'nin Rusya ve Körfez’den gelen nakit paraya güvendiğini söyledi. Ancak kararla bulunan döviz rezervlerinin çar çur edildiğini de belirtti.

Ünlü ekonomist Ash Twitter paylaşımında “Belli ki ceplerinde Rusya ve Körfez’den gelen nakit para var ve faizi indirerek lirayı tutabileceklerini düşünüyorlar” dedi.

Türk Lirasının bugün 18’den yüksek olduğunu ve Kredi Risk Primi (CDS) 50 baz puan artarak 770/790 seviyesine çıktığını söyleyen Timothy Ash “Para birimini tekrar savunmak için yeni bulunan döviz rezervini çarçur ediyorlar. Aptalca” ifadelerini kullandı.