Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, çalışma alanı olarak belirledikleri Atakum’da analizlerine başladı. Belediye Başkanı Cemil Deveci ile de bir araya gelen gençler, belediyenin teknik ekibinden kent planları hakkında detaylı bilgi aldı.

KTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri birden çok ders kapsamında çalışma alanı olarak belirledikleri Atakum’da, Başkan Deveci ve belediyenin teknik ekibiyle bir araya geldi. Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Atakum’un cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen KTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Türk, “Samsun’un üst ölçekli bir plana ihtiyacı var gibi görünüyor. Başkanımız bize çok misafirperver davrandı. Gençleri dinlemeniz ve onlarla birlikte oturmanız çok kıymetli. Bizi burada ağırladığınız için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Akademisyenlerin Atakum’da çalışma yapmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Deveci, “Komşuluk hukukuna önem veren bir kentli kimliğiyle sizinle birlikteyim. Bir kentin geleceğine ilişkin planlar yapılmasını ve bunun böyle bir kadroyla tartışılmasını önemsiyorum. Gençleri de bu sürece dahil etmek çok önemli. Sadece gençleri değil kentte yaşayanları da bu sürece ortak etmemiz gerekiyor. Sizler mezun olacaksınız. Hem şehirleri hem de ülkeyi ve kendi geleceğinizi planlayın. Burada bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.