Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu ve SADAT ile ilgili önemli bilgiler verdi. SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi ile ilgili bir anısını anlatan Ümit Özdağ, otobüste karşılaştığı Tanrıverdi'nin kendisini AKP milletvekili sanarak bazı bilgiler verdiğini öne sürdü. "15 Temmuz gecesi askeri birliklerin önüne çekilen otobüs, kamyon vs.'yi siz mi organize ettiniz?" diye sorduğunu aktaran Özdağ, Tanrıverdi'nin bunu başını sallayarak onayladığını söyledi.

SADAT'TAN KIŞLALARI ELE GEÇİRME HAZIRLIĞI

Ümit Özdağ, Tanrıverdi'nin "Askeri birlikleri ele geçirmekle ilgili daha önceden sivil insanlarla bir çalışmamız da vardı, bunu haber almışlar ve askeri birliklerin siviller tarafından ele geçirilmesini engellemeye dönük bazı eğitimler yapılmış" dediğini aktardı. Tanrıverdi'nin "zırlı birliklerin durdurulmasıyla ilgili çalışmalar yaptılarını" söylediğini de aktaran Özdağ, Tanrıverdi'nin başka bilgiler de paylaştığını, ancak bunları şu aşamada söylemeyeceğini belirtti.

Tanrıverdi'nin kartvizitini verince kendisini hatırladığını öne süren Özdağ, "Beni bir AK Parti milletvekili sanarak açık konuşmuş. Bu konuşmaları inkar ederse koruma polisi şahittir" dedi.