Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve Masal Müzesi'nde gerçekleşen Uluslararası Çocuk Festivali'nin son iki gününde renkli bir program izleyicileri bekliyor. 17 Eylül Cumartesi günü geleneksel sokak oyunları oynanacak, saat 15.00'da Çiğdem Sezer'in katılacağı "Okumak Özgürlüktür!" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 16.00'da Koray Avcı Çakman ile "Masal Dolu Anadolu" söyleşisi yapılacak, saat 17.00'da "Evvel Zaman İçinde" adlı tiyatro sahnelenecek. 18.00'da Ercan Yılmaz'ın katılacağı "Cervantes - Don Kişot: Bir Hülyâ Adamı" başlıklı söyleşi var. Necdet Neydim saat 19.00'da "Masal'ın Dili ve Söylemi" başlıklı söyleşiye katılacak. Günün konseri ise saat 20.00'de İlhan Şeşen'ın katılımıyla düzenlenecek.

FESTİVALİN SON GÜN PROGRAMI YOĞUN

18 Eylül pazar günü ise yine saat 12.00'da geleneksel çocuk oyunları ile başlayacak. Saat 14.00'da Utku Haser ile "Çocuklarla Drama / Atölye - Oyun Oynayabilir miyiz?" etkinliği, saat 15.00'da Ömür Kurt ile "Sen Hiç Yürüyen Köşk Gördün Mü?" söyleşisi, 16.00'da Dr. Bahar Eriş ile "Mutlu Çocuklar için Mutlu Ebevenylik" başlıklı söyleşi, saat 17.00'da Uzm. Psk. Hakan Aytaç ile "Disleksi ve Disleksi Hakkında Yanlış Bilinenler" başlıklı söyleşi yapılacak. Fuat Sevimay'ın söyleşi saati 18.00, konu başlığı ise "Hayallerin Peşinde". Nazlı Çevik Azazi ve Faysal Macit ise 19.00'da "7'den 77'ye Herkes İçin Masal Saati" etkinliğini gerçekleştirecek. Son günü konserini ise Eda & Uğur Alakuş saat 20.00'de verecek.

DOLU DOLU BİR HAFTA GERİDE KALDI

Uluslararası Çocuk Festivali'nin 10 Eylül'de başladı ve hafta boyu Kartallı çocuklar, geleneksel sokak oyunları, masal dinletileri, boyama atölyeleri, oyun atölyeleri ve sahne gösterileri ile eğlence dolu anlar yaşadı. Oyun atölyelerinde doyasıya eğlenen çocukların yanı sıra ebeyvenleri de özellikle söyleşi programlarında yerini aldı. Yerli yazarların yanı sıra İsveç, Romanya, Macaristan ve Makedonya’dan çocuk edebiyatı yazarlarının da katıldığı söyleşiler gerçekleştirildi. Festival boyunca her  akşam Masal Müzesi'nde konser ve dinletiler düzenlendi. Festival süresince Sunay Akın, Levent Üzümcü, Sevinç Erbulak, Koray Avcı Çakman, Ömür Kurt, Faruk Duman, Necdet Neydim, Fuat Sevimay, Hamit Demir ve pek çok yazar ve sanatçı çocuklarla bir araya geldi. Festivalin “Onur Konuğu” olan Fatoş Oyuncukları kurucusu ve tasarımcısı Fatoş İnhan da ilk gün söyleşiye katıldı.