Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin dar gelirlilerle ilgili açıklaması dün gerçekleşen kabine toplantısında da hararetli tartışmalara neden oldu. 

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, Nebati’nin “dar gelirliler” ile ilgili yaptığı açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tepkisine neden oldu. Erdoğan’ın, toplantıda, Nebati’ye, “iktidarın bugüne değin dar gelirliler ile ilgili çeşitli destek ve yatırımlar yaptığını, bu nedenle kendisinin açıklamasında bu yatırımların göz ardı edildiğini ve bu nedenle Nebati’nin sözlerine tepki gösterdiği” iddia edildi.

SERİ HALDE TWEETLER ATTI

Hükümetin ekonomi politikalarıyla ‘dar gelirliler hariç üretici firmalar ve ihracatçılar kar ettiğini’ söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Erdoğan'ın tepkisi üzerine bu kez yazdığı detaylı tweetlerle, toparlamaya çalıştı. Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı korumak amacıyla sosyal desteklerden vergi indirimlerine, tarımsal desteklerden enerji sübvansiyonlarına kadar gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve refah seviyesini korumayı önceliklendirdik.

Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz."