Belarusluların yurt dışına gitmesine yardımcı olan Kiev merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan  Belarus Evi Derneği Başkanı Vitaly Shishov, kaybolduktan bir gün sonra hayatını kaybetmiş bir şekilde bulundu.

CİNAYET VE İNTİHAR SORUŞTURMASI BAŞLATILACAK

Belaruslu aktivist Shishov’dan, dün koşuya çıktıktan sonra haber alınamadığı bildirilmişti. Kiev polisinden yapılan açıklamada, Belarus Evi Derneği Başkanı Shishov’un evine yakın bir parkta asılı bulunduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili hem cinayet hem de intihar soruşturması başlatılacağını duyurdu.

"SON ZAMANLARDA YABANCI KİŞİLERCE TAKİP EDİLİYORDU"

Shishov’un arkadaşları, Belaruslu aktivistin son zamanlarda ‘yabancı kişiler’ tarafından takip edildiğini söyledi. Polisin yaptığı açıklamada, bir cinayet soruşturması başlattıklarını ve “intihar olarak gizlenmiş cinayet” ihtimali üzerinde de duracakları belirtildi.

BASKIDAN KAÇANLARA YARDIM EDEN BİR AKTİVİSTTİ

Ukrayna, Polonya ve Litvanya gibi ülkeler, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko’nun baskıyı artırdığı günlerde Belaruslular için sığınılacak ülkeler haline geldi ve Vitaly Shishov’da baskıdan kaçanlara yardım eden bir aktivist idi.