Araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, Lüleburgaz’daki Uğur Mumcu Parkı’nda anıldı. CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen anma etkinliğine, Lüleburgaz Belediye Başkanvekili Kemal Pektaş, Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, aktivist Hakan Dedeoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Parkta yapılan anma etkinliğinde basın açıklamasının ardından karanfil bırakıldı.

“ŞER ODAKLARININ ÜZERİNE KORKMADAN GİTTİ”

Parkta düzenlenen basın açıklamasında konuşan Güzeri Yılmazoğlu, Uğur Mumcu’nun laik, demokratik rejimi hedef alan yurtdışı mihraklarının üzerine korkmadan gittiğini vurgulayarak, “Halkımızın vicdanı ve bu gerekçelerle halımızı aydınlatmaya başladığı için öldürülmüştür. Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı şer odaklarının üzerine korkmadan gittiği için öldürülmüştür” dedi.

“KARANLIK ZİHNİYETE MEYDAN OKUYORUZ”

Yılmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizler bugün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Bahriye Üçok, Hrant Dink, Gaffar Okan, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu, Tahir Elçi, Onat Kutlar, Turan Dursun, Çetin Emeç olarak buradayız. Susturulmaya çalışılan nice aydınların sesi olarak buradayız. Bugün onları unutmadığımız için buradayız. Bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız.”