Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 763 ziraat odasının da katılımıyla yangın afetinde zarar gören çiftçiler ve yanan alanların ağaçlandırılması için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

YANAN ORMANLARIN AĞAÇLANDIRILMASI İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bayraktar, “Birliğimiz koordinasyonunda Türkiye’nin dört bir yanındaki il ve ilçelerde faaliyet gösteren 763 Ziraat Odamızın da katılımıyla yangın afetinde zarar gören çiftçilerimiz ve yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için yardım kampanyası başlattık" ifadelerini kullandı.

"HER DAİM DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ziraat Odası başkanlarının da katıldığı hasar tespit heyetleri, yangınlardan etkilenen çiftçilerin, en başta hayvan varlıkları olmak üzere evleri, müştemilatları, ekili ve dikili alanları, seraları, traktörleri, tarım alet ve makinelerinin zararlarıyla ilgili tespitlerini sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, "Elde edilecek gelirle çiftçilerimizin yaralarını sarmaya ve ağaçlandırmaya da katkı sağlamaya çalışacağız. TZOB ve Ziraat Odalarımız olarak, imkânlarımız ölçüsünde her daim desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.