Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarında bulunan "profesyonel hesap" özelliği Twitter'a da geliyor. Peki, işletmeler, şirketler ya da tanınmış kişiler için düşünülen profesyonel hesap ne getiriyor? Twitter’ın getireceği son yenilik ilginizi çekebilir. İçerik üreticileri için de yeni olanaklar getirecek olan profesyonel hesaplar, içeriklerini reklamlar aracılığıyla daha hızlı tanıtmak ve Twitter’ın önümüzdeki dönem getireceği e-ticaret adımlarını kolaylaştırmak için imkan sunuyor.

TWITTER'DA KİMLER PROFESYONEL HESAP AÇABİLECEK?

Twitter, bir süredir popüler hesaplar için farklı para kazanma alternatifleri sağlıyor, ancak Facebook, Instagram ya da TikTok’taki gibi işletme profilleri henüz aktif değildi. Twitter'ın uygulamayı profesyonel amaçlarla iş için kullananlar için getirdiği bu özelliğe herkes sahip olamayacak.  Peki, profesyonel hesaba olmak için ne yapılmalı? Öncelikle kullanıcıların Twitter yönergelerini birden fazla kez ihlal etmemiş olması gerekiyor. Hesap adı, biyografi ve profil resmi ile gerçek bir hesaba sahip olmayı şart koşan Twitter'ın kurgusal karakterler, anonim ya da parodi hesaplar için bu özelliği aktive etmeyeceği belirtiliyor.

twitter pro

PROFESYONEL HESABA NASIL GEÇERİM?

Twitter'in bu hafta kullanıma sokmaya planladığı profesyonel hesap için belirli adımları tamamlamak gerekiyor. Kullanıcıların uygulamadaki "Ana Sayfa" zaman çizelgesinden kenar çubuğunu kaydırdıklarına "Profesyoneller için Twitter" sekmesine ulaşabilecek. Profil ayarları altında da bir "Profesyonele Geç" sekmesi bulunacak. Bu sekmeleri kullanarak en doğru kategoriyi, işletme veya içerik oluşturucu hesap türünü seçebilecek olan kullanıcılardan "konuları takip etmesi, bir reklam kampanyasında bir tweet’i tanıtması veya profilini modüllerle özelleştirmesi" istenecek. Bu modüller arasında haber bülteni hizmeti Revue’daki kullanıcılar için bir "Hakkında" modülü, bir "mağaza" modülü ve bir "haber bülteni" modülü yer alıyor. Amatör kullanıcıların ise "profili düzenle" seçeneği yardımıyla hesap türünü değiştirmesi ve hesabını eski hale getirmesi mümkün olacak. İşletme ya da içerik üretici hesapları arasında da geçişler mümkün olacak. Sadece mevcut hesaplar profesyonel hesaba dönüştürülebilecek, yeni bir hesap ilk anda profesyonel olamayacak.

NİSAN'DA TEST ETMEYE BAŞLAMIŞTI

Twitter, yeni profesyonel hesap tasarımını geçtiğimiz Nisan ayında test etmeye başlamış, tüm kullanıcılar için kullanıma açılacağını duyurmuştu. Twitter Business hesabında yer alan bilgilendirme metnine göre, "Profesyonel" tanımı içinde iş insanları, içerik üreticileri, yayıncılar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, içerik geliştiricileri bulunuyor. Twitter ayrıca, "Twitter'a iş yapmak için gelen herkes"in bu kategoride sayılacağını belirtiyor.  

twitter pro2