Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, sosyal medya mesajında, "Yönetim Kurulu anlaşılan şartlarda satış işlemini tamamlamayı taahhüt ediyor. Anlaşmanın uygulamasının devamı için yasal yollara başvuracağız" dedi. Taylor ayrıca davayı kazanacaklarından emin olduğunu belirtti.

MUSK ANLAŞMAYI FESHETTİ

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter anlaşmasını dün feshetmişti. Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshi için daha önce defalarca yaptığı uyarıların dikkate alınmamasını gerekçe göstermişti. Musk fesih kararıyla Tiwtter'a 1 milyar dolar ödemeyi de kabul etti.

Güney Afrika kökenli yatırımcının Twitter'ın tamamını satın almak için yaptığı 44 milyar dolar değerindeki teklif, sosyal medya platformu Twitter'ın Yönetim Kurulu tarafından tarafından geçtiğimiz aylarda kabul edilmişti.

SORUN BOT HESAPLAR

Twitter'ın çoğunluk hissesini satın alan Elon Musk, bot hesaplar kapatılmazsa kararından vazgeçeceği uyarısında bulunmuştu. Bugün Twitter'dan yapılan açıklamada ise tüm bot hesaplarıın kapatılacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Ancak tüm bot hesaplar 1 günde kapatılamıyor. Arkasında büyük bir çalışma ile kimlik tespit ve doğrulama süreci yatıyor. Twitter yine de her gün 1 milyon bot hesabın kapatılacağını açıklamıştı.