Kara para aklama iddiaları ile gündeme gelen video paylaşım ve oyun platformu Twitch’den Türkiye ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Platform yaptığı açıklamada Türkiye’deki 150 kullanıcı hakkında harekete geçtiklerini duyurdu.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI"

Olaylarla ilgili açıklama yapan platform sözcüsü, “Son zamanlarda Twitch topluluğunda Türkiye’deki kullanıcıların nasıl para kazandığına dair kaygıların ortaya çıktığını, ancak yasak aktivitelerde bulunan kişilere karşı gerekli önlemlerin alındığını” aktardı.

"MAĞDUR OLAN HERKES ŞİRKETE ULAŞMALI"

Yapılan açıklamada, dolandırıcılık mağduru olan herkesin şirkete ulaşması gerektiği vurgulanırken yerel kanunları ya da Twitch kurallarını ihlal eden bütün kullanıcıların tespit edilmesi ve platformdan kaldırılması için sürekli çalışıldığı da söylendi.

NE OLMUŞTU?

Ünlü Twitch yayıncısı Jahrein, kişisel Twitter hesabı üzerinden Twitch'teki sızdırmanın ardından  kara para aklandığı iddiasında bulunmuştu. 40-50 izlenen KO yayıncılarına anonim olarak atılan bit'ler sayesinde günde 2.500$'lık bir işlem yapıldığını belirten Jahrein, bu olayı bir ''şaka'' olarak nitelendirdi. Sızan belgeler arasında bu bilginin bulunduğu belirtildiği için Twitch'in bu olayı bildiği düşünülüyor.

SES KAYITLARI DA VAR

Bir yayıncının günlük bit gelirlerini paylaşan Jahrein, burada inanılmaz bir dolandırıcılık olduğunu belirtti. Bu dolandırıcılığı yapan kişilerin kanallarının halen açık olduğunu söyleyen Jahrein, dosyanın içerisinde bu işi yapan kişilerin ses kaydının da olduğunu aktardı. 

GÜRSEL TEKİN, MECLİS'E SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Ünlü canlı yayın platformu Twitch'in bir kara para aklama mekanizması haline geldiği iddiaları üzerine CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi vermişti.

"SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERİNE VEYA YÖNETİCİLERİNE GÖNDERİLİYOR"

Sosyal medyadan söz konusu iddialar hakkında açıklama yapan CHP'li Gürsel Tekin, "Twitch yayınlarını kara para aklama aracı olarak kullanan, “bağış” adı altında çalıntı kredi kartlarından yapılan para transferlerinden komisyon alıp hırsızlık yapan, ekonomik çıkar amaçlı suç örgütlerinin amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren bir grup yayıncı ortaya çıktı. Bu yayıncıların kredi kartı hırsızlığı yapan suç örgütleri ile anlaştığı, kendi yayınlarına aktarılan paradan bir miktar komisyon alıp kalanı kripto para olarak suç örgütü üyelerine veya yöneticilerine gönderdiği gözüküyor" diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine seslenmişti.